Zöldséges piték tavaszi színekben

Vajas tészta, francia lecsós alap és mozzarella karikákkal vegyített zöldséges feltét. Ezek mind szerepelnek az idei tavasz legjobb pitéjében.

Amióta megvettem a piteformámat, azóta legyen tél vagy nyár, nagyon sokszor használtam. Mondhatni jó befektetésnek bizonyult. Valahogy mégis tavasszal jön el igazán az szezonja, ilyenkor sül a legtöbb finomság benne.

Ratatouille alapú zöldséges pite recept

Az új kedvenc a ratatouille alapú pite. Ebben nincs sem tejszín, sem tojássárgája. Idáig elképzelhetetlen volt számomra, hogy ezek nélkül is készülhet pite. Az első sütés után viszont bebizonyosodott, hogy megoldható a dolog.

Ratatouille alapú zöldséges pite recept

Az egész úgy kezdődött, hogy láttam egy csodás ratatouille receptet a neten, de közben pitét szerettem volna süni. Hát, gondoltam egyet és összeházasítottam a két elképzelést. A szószt olyan sűrűre főztem, hogy biztosan ne áztassa szét sülés közben a tésztát. A felső karimába helyezett zöldségkarikák közé pedig mozzarellát rejtettem, ami összetartotta az egészet. Nem volt könnyű kivárni, hogy hűljön a pite, mielőtt kés alá kerül, de most összeszorított fogakkal kibírtuk és csak tíz perc elteltével szeleteltük fel. Így tökéletes háromszögek kerültek a tányérra. Legközelebb még több bazsalikomot és egy kevés reszelt parmezánt is teszek az alapszószba. Imádom, ha jó ízes az étel. Aki viszont a sima, egyenes vonalat kedveli és rászánja magát, hogy elkészíti, nehogy változtasson rajta. Úgy jó, ahogy van!

Mindenképpen említést kell, hogy kapjon a tavalyi győztes tavaszi pite is, amely hagyományos tojássárgával kevert tejszínes szósszal készül. A színpompás jelző tökéletes megtestesítője, a kikelet valódi hírnöke. Medvehagymával az igazi.

Ratatouille alapú zöldséges pite recept

Jövőre újabb győztest hirdetünk, idén már nem hiszem, hogy bármi kiütné a nyeregből a lecsós pitét. Aki nem hiszi, járjon utána, készítse el, véleményezze és mondjon jobbat, ha tud.Jövő héten már a Húsvétra készülünk, addig is gyártsuk a színpompás pitéket tálcaszámra.Gréti

Címlapról ajánljuk

További cikkek