Zöldséges piték tavaszi színekben

Vajas tészta, francia lecsós alap és mozzarella karikákkal vegyített zöldséges feltét. Ezek mind szerepelnek az idei tavasz legjobb pitéjében.

Amióta megvettem a piteformámat, azóta legyen tél vagy nyár, nagyon sokszor használtam. Mondhatni jó befektetésnek bizonyult. Valahogy mégis tavasszal jön el igazán az szezonja, ilyenkor sül a legtöbb finomság benne.

Ratatouille alapú zöldséges pite recept

Az új kedvenc a ratatouille alapú pite. Ebben nincs sem tejszín, sem tojássárgája. Idáig elképzelhetetlen volt számomra, hogy ezek nélkül is készülhet pite. Az első sütés után viszont bebizonyosodott, hogy megoldható a dolog.

Ratatouille alapú zöldséges pite recept

Az egész úgy kezdődött, hogy láttam egy csodás ratatouille receptet a neten, de közben pitét szerettem volna süni. Hát, gondoltam egyet és összeházasítottam a két elképzelést. A szószt olyan sűrűre főztem, hogy biztosan ne áztassa szét sülés közben a tésztát. A felső karimába helyezett zöldségkarikák közé pedig mozzarellát rejtettem, ami összetartotta az egészet. Nem volt könnyű kivárni, hogy hűljön a pite, mielőtt kés alá kerül, de most összeszorított fogakkal kibírtuk és csak tíz perc elteltével szeleteltük fel. Így tökéletes háromszögek kerültek a tányérra. Legközelebb még több bazsalikomot és egy kevés reszelt parmezánt is teszek az alapszószba. Imádom, ha jó ízes az étel. Aki viszont a sima, egyenes vonalat kedveli és rászánja magát, hogy elkészíti, nehogy változtasson rajta. Úgy jó, ahogy van!

Mindenképpen említést kell, hogy kapjon a tavalyi győztes tavaszi pite is, amely hagyományos tojássárgával kevert tejszínes szósszal készül. A színpompás jelző tökéletes megtestesítője, a kikelet valódi hírnöke. Medvehagymával az igazi.

Ratatouille alapú zöldséges pite recept

Jövőre újabb győztest hirdetünk, idén már nem hiszem, hogy bármi kiütné a nyeregből a lecsós pitét. Aki nem hiszi, járjon utána, készítse el, véleményezze és mondjon jobbat, ha tud.Jövő héten már a Húsvétra készülünk, addig is gyártsuk a színpompás pitéket tálcaszámra.Gréti

Legújabb receptek

Krumplifőzelék csirkefasírttal

Hát nekem a férjuram, soha nem volt oda a krumplifőzelékért....de mikor csinálok magamnak, mindig fogyasztott belőle. Most ott tartunk, hogy már ő kéri, hogy főzzek neki, hisz annyira ...

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A rostban gazdag ital, mely 50 felett aranyat ér

50 év felett az emésztőrendszer érzékenyebbé válhat, és a túlzott rostbevitel puffadást, görcsöket vagy akár felszívódási problémákat is okozhat. Szerencsére van egy finom ital, mellyel elkerülhetjük ezt a problémát, miközben megfelelő mennyiségű rostot viszünk be.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...