Hajmeresztő, mitől ropog a balatoni fagyizó új találmánya: te meg mernéd enni?

A Balatonmáriafürdőn található Vitorlás Fagyizó cukrásza már korábban is próbára tette a fagylaltkedvelők kíváncsiságát néhány szokatlan ízzel, legújabb kreálmánya azonban még a hekkes, lángosos vagy uborkás fagyiknál is izgalmasabbra sikeredett.

Pálfi Attila, a balatonmáriafürdői Vitorlás Fagyizó cukrászmestere még május elején jelentette be, hogy ők is elindulnak a Balaton fagyija versenyen. A megmérettetésre ráadásul nem akármivel nevezett: a korábban is szokatlan ízkombinációiról ismert cukrász ebben az évben tényleg olyat alkotott, amelynek ország-világ a csodájára jár majd. A kérdés csak az, hogy meg merik-e majd kóstolni a Ciripella névre hallgató nyalánkságot.

Hajmeresztő, mitől ropog a balatoni fagyizó új találmánya / Forrás: Facebook

Ugyan ez az édesség már nem ciripel, a név mégis találó, hiszen a Gianduja-alapú hűsítő nyalánkság tetejére karamellizált tücskök kerülnek.

Bizony, az amúgy csokoládés-mogyorós ízű fagylalt azokból a rovarokból kap a tetejére, amelyek fogyasztását pár éve az Európai Unió is lehetővé tette. Így nem Attila vadászik a tücskökre a Balaton melletti mezőkön: a rovarokat könnyedén meg lehet rendelni az internetről.

A fagylalt, amelyet a nyáresti éjszakák ihlettek, végül nem hozott el díjat a versenyről, a Vitorlás pultjában azonban megkóstolható: aki bátor kedvében érzi magát, mindenképpen nyaljon belőle egy gombócot!

Címlapkép: Facebook

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...