A világ első tejeskávémeséje 1000 lattéból

Kreatív japán reklámosok elkészítették a világ első tejeskávéból készült meséjét, ami szerintünk jó eséllyel pályázik a világ legkedvesebb reklámfilmje posztjáért is.

A reggeleink nagybetűs KÁVÉ-ja, ami nemcsak hogy teljes emberré tesz minket a makacs és nyűgös reggeleken, de napjaink legfontosabb pillanataiban is hű segítőtársunk egy habos és tejes forróital formájában. Egy kellemes íz, és a lélekmelengető érzés, ami mindig mosolyt csal az arcunkra.

Ezt a mosolyt fokozza most az Ajinomoto General Foods (AGF) nevű japán reklámcég, akik egy igazán szupercuki stop-motion videót készítettek kizárólag tejeskávéból. Az világ első „latte art stop-motion” animációja egy imádnivaló szerelmespár történetét meséli el 2 percben, ami tulajdonképpen a Maxim Stick latte-ízesítőt kívánja népszerűsíteni.

A „Latte warms the world” (A latte felmelegíti a világot) szlogennel csattanó reklámhoz 1000 darab tejeskávét főztek le a kreatívok, amit aztán a cég termékei között kapható stencilsablonokkal, valamint latte-porok és némi kakaópor segítségével rajzoltak történetté.

{SZAVAZAS}

Olvastad már?

3 gyors kávés tipp - ne csak igyad, kend is!

(via Laughing Squid)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?