A világ első tejeskávémeséje 1000 lattéból

Kreatív japán reklámosok elkészítették a világ első tejeskávéból készült meséjét, ami szerintünk jó eséllyel pályázik a világ legkedvesebb reklámfilmje posztjáért is.

A reggeleink nagybetűs KÁVÉ-ja, ami nemcsak hogy teljes emberré tesz minket a makacs és nyűgös reggeleken, de napjaink legfontosabb pillanataiban is hű segítőtársunk egy habos és tejes forróital formájában. Egy kellemes íz, és a lélekmelengető érzés, ami mindig mosolyt csal az arcunkra.

Ezt a mosolyt fokozza most az Ajinomoto General Foods (AGF) nevű japán reklámcég, akik egy igazán szupercuki stop-motion videót készítettek kizárólag tejeskávéból. Az világ első „latte art stop-motion” animációja egy imádnivaló szerelmespár történetét meséli el 2 percben, ami tulajdonképpen a Maxim Stick latte-ízesítőt kívánja népszerűsíteni.

A „Latte warms the world” (A latte felmelegíti a világot) szlogennel csattanó reklámhoz 1000 darab tejeskávét főztek le a kreatívok, amit aztán a cég termékei között kapható stencilsablonokkal, valamint latte-porok és némi kakaópor segítségével rajzoltak történetté.

{SZAVAZAS}

Olvastad már?

3 gyors kávés tipp - ne csak igyad, kend is!

(via Laughing Squid)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!