Végigettük az Eiffel Bistro étlapját!

Ez az állítás ugyan csak részben állja meg a helyét, de fogásokban bővelkedő és tartalmas estét töltöttünk a Nyugati tér sarkán.

Az impozáns Eiffel Palace épületének Bajcsy-Zsilinszky úti bejárata felől közelítettük meg a bisztrót. Kíváncsiak voltunk a számos díjjal rendelkező épület belsőépítészeti megoldásaira és a Gustav Eiffel által vezetett építésziroda tervezésében készült kovácsoltvas korlátok felújítására. Túl sok álmélkodásra azonban nem volt időnk, mert az aulából nyíló bejáraton keresztül láttuk, hogy az étteremben a meghívásra érkezett kíváncsi újságírósereg már összegyűlt.

A bisztró irodaház felőli bejárata

Kondor Gábor tulajdonos fogadott bennünket, és azonnal asztalához invitált. Ahogy behuppantunk az aszal mögötti ülésre, jobbról welcome drink érkezett, balról az előétel fatálon. Láttam, itt nem viccelnek - éhen nem marad senki, az biztos.

Érkezésem előtt lecsekkoltam az étlapot, melyben se matematikai, se más összefüggéseket nem találtam. Rá sem kellett kérdeznem, Gábor mintha kitalálta volna a gondolatomat, azonnal válaszolt a még fel sem tett kérdésemre: az étterem minden igényt kielégítő, nemzetközi ételkínálatát mindig a konyhafőnökkel, Papp Zsolttal közösen állítják össze. Nem kötelezték el magukat egyetlen gasztronómiai irányzat mellett sem. Gábor szeret weboldalakon böngészni, és itt jön a jó hír, kedves olvasó, a NoSalty oldalát igen gyakran látogatja. Általa is inspirálódik! Ez nem az első alkalom, hogy ilyet hallok, tehát nem csodálkoztam rajta. A jelenlegi étlap egyik fogása, az ír sörgulyás ötlete is az egyik szakácsunk receptje által született.

Előétel - Eiffel ízelítő falatkák

De ne kalandozzunk el, térjünk vissza a lényegre, a menüsorra. "Eiffel ízelítő falatkák" fantázianévre hallgató előételünk, ahogy már korábban említettem, fatányéron érkezett. Libakolbász, feketeerdei sonka, kecskesajt és füge friss salátalevelekkel. Ebben az összeállításban ugyan nem volt semmi saját gyártású és újdonság, de a válogatás tükrözte Gáborék elképzelését: friss, minőségi, jól párosított és gazdagon tálalt ételek kerültek a meghívottak elé. Nem is akárhogyan, a pincérek ugyanis - nem szokványos módon - kiemelkedően kedvesek és előzékenyek voltak, és ez nem csupán azért történt, mert a főnökkel ültünk egy asztalnál. Gábor nem hogy nem tagadta, egyenesen büszkén mesélte: talán csak egy pincér alkalmazottjának van vendéglátóipari végzettsége. Lehet, hogy feltalálta a spanyolviaszt? Ha a pincérek helyén mindenhol autószerelők vagy mezőgazdasági üzemmérnökök dolgoznának, lehet, hogy sokkal szívesebben járnánk éttermekbe?!

Szarvasgombás erdei gombaleves

Ugyancsak az étlapról a következő delikvens: illata korábban érkezett meg mint maga a leves, nem csoda, hiszen szarvasgombával készült. Az erdei gombák egész kis telepe ült a csészénkben. Apropó csésze, talán ez az egy edényke cserére szorulna. A benne tálalt leves viszont ízletes és kiadós volt. Nem hagyták le a tetejéről a neki kijáró friss petrezselyemszórást sem.

Aztán a főételek triumvirátusa következett. Elsőként a nemzetközi felhozatalból indítottunk olasz slágon egy fokhagymás-rákos pappardellével. A tésztára többen rákérdeztünk, hogy házi készítésű-e. Ha azt mondják igen, én készséggel elhiszem. Szóval a szakács kisujjában van a tengersós főzővízkészítés és al dente főzés minden csínja-bínja.

Citromborsos grillezett csirkemellfilé, korianderes sárgarépa salátával és pirított földimogyoróval

Itt még nem, de a soron következő citromborsos grillezett csirkénél már gyanakodtam arra, hogy a fűszereket nem sajnálják az ételekből. A következő rozé kacsamellhez tálalt chilis-áfonyás szilva chutney pedig teljesen megalapozta a gyanúmat - én ugyan élvezkedtem a különböző ízvilágú erősen fűszeres fogások kóstolása közben, de egy érzékenyebb gyomrú vendég ezzel nem biztos, hogy így lenne.

Mini desszert variációk

Csökkentett adagokat kaptunk, mivel több fogást kóstoltunk egymás után, de még így is bőséges volt az ellátás. A desszerteknek már nem jutott hely, pedig igencsak csábított a meggyes-diós rétes, sajttorta és belgacsokis brownie hármasa. Ezek közül a rétes állítólag a legkelendőbb. Csak azért juthatott nekünk még este nyolc után, mert gondoltak ránk, és az érkezésünkre való tekintettel bespájzoltak belőle.

Az árak meglepően a földön járnak! Ezen első pillanatban meglepődtem, de tény, hogy az Eiifel Bistóban napi 350 adag menüt szolgálnak fel. Ez az egyedülállóan magas szám segíthet, talán elérhető kategóriában tartani, nem csak a menü, de az étlapon feltüntetett árakat. Háromszor megtelik és kiürül ebédidőben minden szék! Ez csodás hír a mai viszonylatban, amikor sok vendéglátós siránkozik, hogy nem megy a bolt. Innen üzenem nekik: vegyenek fel mosolygós, tálcazsonglőr kertészeket!

A közeli torkos csütörtökre már minden hely elkelt, de az étterem tulajdonosai úgy döntöttek, két nappal meghosszabbítják az 50%-os akciót. Úgyhogy kalandra fel! Ha szeretitek az ízgazdag, megbízható konyhát, ahol az étlapon biztosan megtaláljátok a számotokra megfelelő, friss alapanyagokból készült fogást, és szívesen eltöltenétek egy estét egy tágas, kellemes atmoszférájú, kedves felszolgálógárdával megáldott helyen, akkor tegyetek egy próbát, csekkoljatok be az Eiffel Bistróba még most!

A menü egységára januárban emelkedett, de még így is csak 1.090 forint. Tehát, aki a közelben dolgozik, megéri benéznie egy leves-főétel kombóra! Ugyanakkor, ha színházas, mozis estét terveztek a környéken, akkor a késői órák is alkalmasak egy meghitt páros vacsorára.

Az Eiffel Bistro honlapját itt találjátok!

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Nosalty

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...