Üvegszilánkot találtak a tolnai kisiskolások ebédjében

Az ételben talált üvegszilánkok kapcsán szándékosságra gyanakodnak, ezért a rendőrség és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is eljárást indított.

Azonnali hatállyal bezárták az iregszemcsei község önkormányzati főzőkonyháját, miután több alkalommal is egészségre veszélyes tárgyakat találtak az ételekben – számolt be a hírről az nlc.hu oldala. A veszélyes tárgyakat tartalmazó ételeket ráadásul többek között alsós osztályos gyerekek és ovisok is fogyasztották.

Üvegszilánkot találtak a tolnai kisiskolások ebédjében

Az ételbe került üvegszilánk kapcsán sokan idegenkezűségre gyanakodnak

Az elmondások szerint május elején üvegdarabokat találtak a Tolna megyei Göllesz Viktor Általános Iskola ebédlőjében étkező alsós osztályos gyerekeknek felszolgált ételekben.

Sőt, egy iregszemcsei óvodai dolgozó sürgősségi ellátásban részesült, miután egy üvegszilánk egészen a nyelőcsövéig jutott. De arra is volt példa, hogy edénysúroló darabokat szedtek ki egy ovis szájából.

A vizsgálatokból az derült ki, hogy a szóban forgó üvegdarabok, illetve az edénysúroló is a község önkormányzati főzőkonyháján jutott a gyerekek ebédjébe. A cég ügyvezetője, Kulcsár Gábor idegenkezűségre gyanakszik: 

Kénytelen vagyok a szándékosságot és az előre kitervelt károkozást feltételezni.

A rendőrség, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is eljárást indított az ügyben.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

Nosalty

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek