Újra Főzdefeszt!

A júniusinál is nagyobb és exkluzívabb környezetben, az Andrássy úton, a Nagymező és a Bajcsy között rendezik meg az idei második Főzdefeszt+Street Food Show-t! (x)

Júniusban új korszak nyílt a Főzdefeszt életében. Otthagyta régi megszokott helyszínét, és összeházasodott a Dining Guide Street Food Show-val. Az első hazai kézműves sörfesztivál megerősödve jött ki a változásokból – a költözés és a házasság egyaránt beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és a 3 éve még kísérleti kis sörfesztiválként induló Főzdefesztből a Street Food Show csatlakozásával mára hazánk legnagyobb gasztronómiai fesztiválja lett!

Az eseményről bővebben itt!

Idén szeptemberben a szervezők úgy döntöttek, még egy lépéssel tovább mennek eredeti céljuk felé, és minden eddiginél több embert ismertetnek meg az igazi kézműves sör és a minőségi street food fogalmával, ezért csatlakoztak az Európai Mobilitási Hét és ennek keretében zajló Autómentes Naphoz. Szeptember 20-án és 21-én az egész Andrássy utat lezárják majd, hiszen a jó sör és az ízletes harapnivaló demokratikus alapjog!

SörajánlóOtt lesznek: a Reketye Sörfőzde és alapsöre a Jónás Ravasz Hódja. Akit évek óta vártak: a Sümegbeer, ugyanakkor a nyírlaki Dínó most a bajor világos mellett barna, vörös és ribizlis söreivel. A jászapáti Lados Sörfőzde egy amerikai komlós félbarna ale-lel és egy amerikai IPA-val, valamint a Bázis Sörfőzdés az Izsó Péter által főzött Grafit nevű európai komlós barna ale-lel. A fesztivál külföldi vendégei az amerikai Kentucky Ales sörfőzdések, akik a hordóérlelt sörökben mutatnak utat a magyar szcénának. A legnagyobb magyar sörpunk Armando pedig, a Brew Studiós Zsoldos Krisztinával érkezik.

Erősítéssel érkeznek majd az ételárusítók is: 30 standon kínálják portékájukat, köztük olyan tapasztalt újoncok, mint pl. az ősszel a Nagymező utcában nyíló Hokedli, vagy Budapest egyik legjobb levesezője, a Nyakleves. Visszatér a Street Food Show történetének kétségkívül legnagyobb sztárja, Gódor - A Sonkás – András, és persze megint eljön a Vörös Homár, mely a júniusi feszten 3 nap alatt 800 osztrigát adott el a pesti közönségnek.

Most ősszel folytatódik a tavasszal megkezdett szavazás, és a fesztivál után kiderül, melyik lett Magyarország Kedvenc Kézműves Söre 2014-ben, valamint melyik főzde nyerte el az Év Sörfőzdéje díjat.

És végül ott lesznek a fesztivál üdvöskéi, a Food Truckok. Konvojban halad a Zing, a tésztákat kocsikáztató Pasta Station, kistesója, a Gourm'n'go, a franciásan bájos, de a Fellini szellemét is megidéző Piknik Utczabár, valamint a lángos- és fánkkirály Tésztafeszítő Kisiparos. A berliniek kedvenc gyorsételét, a currywurstot, vagyis a currys-ketchupos főtt, majd megsütött virslit a Berlin Cantin hozza el a Street Food Show-ra. (x)

További információt az eseményről a következő linkeken találtok:

Főzdefeszt.hu

Facebook.com/Főzdefeszt

Dining Guide.hu

Facebook.com/Diningguide

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!