Júniusban új korszak nyílt a Főzdefeszt életében. Otthagyta régi megszokott helyszínét, és összeházasodott a Dining Guide Street Food Show-val. Az első hazai kézműves sörfesztivál megerősödve jött ki a változásokból – a költözés és a házasság egyaránt beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és a 3 éve még kísérleti kis sörfesztiválként induló Főzdefesztből a Street Food Show csatlakozásával mára hazánk legnagyobb gasztronómiai fesztiválja lett!
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/Gf/bw/Wtz9Zy5mrpRUbVJGajZ84LrRI87HyT0weP1PlO8e.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=e6fd43c7d41916d76fe38adb6c474f40)
Idén szeptemberben a szervezők úgy döntöttek, még egy lépéssel tovább mennek eredeti céljuk felé, és minden eddiginél több embert ismertetnek meg az igazi kézműves sör és a minőségi street food fogalmával, ezért csatlakoztak az Európai Mobilitási Hét és ennek keretében zajló Autómentes Naphoz. Szeptember 20-án és 21-én az egész Andrássy utat lezárják majd, hiszen a jó sör és az ízletes harapnivaló demokratikus alapjog!
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/aU/oL/TSQ0EuO5hQDl7FwU1BJmwUQG3DXsj1tKfoqBnBCi.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=ded443128f68bebffc4c6934940a9b54)
SörajánlóOtt lesznek: a Reketye Sörfőzde és alapsöre a Jónás Ravasz Hódja. Akit évek óta vártak: a Sümegbeer, ugyanakkor a nyírlaki Dínó most a bajor világos mellett barna, vörös és ribizlis söreivel. A jászapáti Lados Sörfőzde egy amerikai komlós félbarna ale-lel és egy amerikai IPA-val, valamint a Bázis Sörfőzdés az Izsó Péter által főzött Grafit nevű európai komlós barna ale-lel. A fesztivál külföldi vendégei az amerikai Kentucky Ales sörfőzdések, akik a hordóérlelt sörökben mutatnak utat a magyar szcénának. A legnagyobb magyar sörpunk Armando pedig, a Brew Studiós Zsoldos Krisztinával érkezik.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/Ap/4l/RoNfhDWGvZaRK3upSzlMJBxIHhVNJKXJCH2q4se8.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=a59cd84a4cff7f72e8f19d3613d82d2c)
Erősítéssel érkeznek majd az ételárusítók is: 30 standon kínálják portékájukat, köztük olyan tapasztalt újoncok, mint pl. az ősszel a Nagymező utcában nyíló Hokedli, vagy Budapest egyik legjobb levesezője, a Nyakleves. Visszatér a Street Food Show történetének kétségkívül legnagyobb sztárja, Gódor - A Sonkás – András, és persze megint eljön a Vörös Homár, mely a júniusi feszten 3 nap alatt 800 osztrigát adott el a pesti közönségnek.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/4E/Xp/eO7lh1vHLh7F5mWjcpsaJaVDinvE3q9Mn2q2rQvw.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=a1bf03d6eb3e74f6eb2a1b6820b7a8d8)
Most ősszel folytatódik a tavasszal megkezdett szavazás, és a fesztivál után kiderül, melyik lett Magyarország Kedvenc Kézműves Söre 2014-ben, valamint melyik főzde nyerte el az Év Sörfőzdéje díjat.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/TX/B7/7vps93ruubafwPoVsrICgsiMLpMCohqQVkUOUrGk.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=e90dc06828f7b16efbd0b45568d5037c)
És végül ott lesznek a fesztivál üdvöskéi, a Food Truckok. Konvojban halad a Zing, a tésztákat kocsikáztató Pasta Station, kistesója, a Gourm'n'go, a franciásan bájos, de a Fellini szellemét is megidéző Piknik Utczabár, valamint a lángos- és fánkkirály Tésztafeszítő Kisiparos. A berliniek kedvenc gyorsételét, a currywurstot, vagyis a currys-ketchupos főtt, majd megsütött virslit a Berlin Cantin hozza el a Street Food Show-ra. (x)
További információt az eseményről a következő linkeken találtok: