Tepsis burgonya a pöttömséfekkel

A múltkori egyensúlytésztás félsiker után most egy újabb receptfüzetet teszteltünk a kicsikkel. Ezúttal a Francia konyha? Gyerekjáték! sorozatának Burgonya című kiadását.

Bár én személy szerint hidegrázást kapok a krumplipucolás gondolatától is, a gyerekek szerencsére nagy kihívást látnak benne, így szívesen segítenek, ahogy tudnak. Persze kést nem adok a kezükbe, a krumplipucoló megfelelő tartásának elsajátítása pedig még elég nehezen megy, azonban nagyon lelkesek, így ha lassan is, de haladunk! Ezúttal ismét a gyerekekek irányítottak, most a már említett könyvcsalád, a Francia konyha? Gyerekjáték! sorozat Burgonya című receptfüzetéből választhattak vacsorát.

A füzetben található tepsis burgonya receptje valójában egy kis fokhagymás tejszínnel leöntött, tepsiben ropogósra sült fogást takar, amit mi cheddar sajttal turbóztunk. Magában egyszerű, gyors vacsora, hús mellé pedig remek köret lehet.Az előző alkalomhoz hasonlóan persze most én voltam a kis kukta, ők pedig a séfek, akik irányítottak.Miután minden hozzávalót, szükséges eszközt és metódust kiolvastak a füzetből - amit az előző alkalomhoz hasonlóan most is nagyon élveztek - , nekiláttunk.

Tepsis burgonya Annától recept

A lányokkal közösen hamar megpucoltuk a krumplikat, a fentebb már említett probléma miatt persze leginkább én pucoltam, ők meg próbálkoztak, majd egy zöldségszeletelő segítségével - amennyire lehetett, biztonságosan - felkarikáztuk őket. Bár a könyv ezt külön nem említi, én azért egy kis olajon megfuttattam a receptben megadott mennyiségnek megfelelő fokhagymát, majd hozzáadtuk és felfőztük a tejszínt. Egy kis fűszerezés, majd mehet is a tepsibe, a lányok kis kezének köszönhetően szépen egymáson sorakozó krumpliszeletekre.

Egy kis sajt sosem árt, úgyhogy Pierre-Oliver Lenormand konyhafőnök utólagos engedelmével az is került rá. Gyorsan be a sütőbe, aztán egy kis romeltakarítás, kergetőzés, és már kész is van.Bon appétit!

A Tepsis burgonya receptjét itt mentheted el

A Francia Konyha? Gyerekjáték! sorozatot itt vásárolhatod meg

Legújabb receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Pulykamell húsos töltelékkel

A töltött húst tálalhatjuk melegen ízlés szerint körettel... pl. krumplipürével és párolt káposztával, vagy éppen hidegen egy finom salátával. A pulykamell sütés közben nem szárad ...

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...