Tepsis burgonya a pöttömséfekkel

A múltkori egyensúlytésztás félsiker után most egy újabb receptfüzetet teszteltünk a kicsikkel. Ezúttal a Francia konyha? Gyerekjáték! sorozatának Burgonya című kiadását.

Bár én személy szerint hidegrázást kapok a krumplipucolás gondolatától is, a gyerekek szerencsére nagy kihívást látnak benne, így szívesen segítenek, ahogy tudnak. Persze kést nem adok a kezükbe, a krumplipucoló megfelelő tartásának elsajátítása pedig még elég nehezen megy, azonban nagyon lelkesek, így ha lassan is, de haladunk! Ezúttal ismét a gyerekekek irányítottak, most a már említett könyvcsalád, a Francia konyha? Gyerekjáték! sorozat Burgonya című receptfüzetéből választhattak vacsorát.

A füzetben található tepsis burgonya receptje valójában egy kis fokhagymás tejszínnel leöntött, tepsiben ropogósra sült fogást takar, amit mi cheddar sajttal turbóztunk. Magában egyszerű, gyors vacsora, hús mellé pedig remek köret lehet.Az előző alkalomhoz hasonlóan persze most én voltam a kis kukta, ők pedig a séfek, akik irányítottak.Miután minden hozzávalót, szükséges eszközt és metódust kiolvastak a füzetből - amit az előző alkalomhoz hasonlóan most is nagyon élveztek - , nekiláttunk.

Tepsis burgonya Annától recept

A lányokkal közösen hamar megpucoltuk a krumplikat, a fentebb már említett probléma miatt persze leginkább én pucoltam, ők meg próbálkoztak, majd egy zöldségszeletelő segítségével - amennyire lehetett, biztonságosan - felkarikáztuk őket. Bár a könyv ezt külön nem említi, én azért egy kis olajon megfuttattam a receptben megadott mennyiségnek megfelelő fokhagymát, majd hozzáadtuk és felfőztük a tejszínt. Egy kis fűszerezés, majd mehet is a tepsibe, a lányok kis kezének köszönhetően szépen egymáson sorakozó krumpliszeletekre.

Egy kis sajt sosem árt, úgyhogy Pierre-Oliver Lenormand konyhafőnök utólagos engedelmével az is került rá. Gyorsan be a sütőbe, aztán egy kis romeltakarítás, kergetőzés, és már kész is van.Bon appétit!

A Tepsis burgonya receptjét itt mentheted el

A Francia Konyha? Gyerekjáték! sorozatot itt vásárolhatod meg

Címlapról ajánljuk

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!

Nosalty

További cikkek

Soha ne tárold nejlonban ezt a 7 zöldséget

Manapság sajnos szinte elkerülhetetlen a nejlonzacskók használata, és ez nemcsak a környezetünkre van káros hatással: az alábbi zöldségek is megsínylik, ha hosszabb időt töltenek el a műanyag fogságában.

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!