Szép bőr természetesen

Számos egészségvédő mechanizmusa mellett nagyon finom lekvárok, szörpök és teák készülnek belőle, és az sem mellékes, hogy felveszi a harcot az öregedéssel szemben!

Hamarosan beköszönt a pirosló csipkebogyók szezonja! Az első fagyok idején már érdemes járni az erdőket és vizslatni a csipkebokrokat, hátha találunk rajtuk a télen kincset érő C-vitamin-bombákból. Jó tudni, hogy a kemény, még szinte narancssárgás szemek éretlenek, a túl puha húsú, mélybordó bogyók pedig lehetséges, hogy túlérettek és már nem tudjuk hasznosítani őket. A hecsedlit mindenki ismeri. A létező egyik legfinomabb lekvár, ami garantáltan feltölti a télen folyamatosan csappanó vitaminraktárainkat. Szörpként is megtölthetjük csipkebogyóval a kamránkat, a gyerekek inkább a házilag készültet igyák, ha már mindenképpen édes italokra vágynak.

Szörpreceptjeinket itt találod >>

Gyógyteának elkészítve a csipkebogyó valóságos gyógyír! Láz, fertőzések esetén, de általános megelőzésként is ihatunk naponta egyszer egy csészével, ami a bogyóból készült, így szinte az összes jótékony hatóanyag a teánkba kerülhet. Szépségápolóként legfőképpen belülről működik: mivel koncentráltan tartalmaz C-vitamint, így megerősíti a kötőszöveteket, ellenállóbbá teszi a szervezetet és felveszi a harcot az öregedés jeleivel szemben. Olajként való alkalmazása kevésbé elterjedt, mert bár a ráncok ellen hatásos, gyorsan romlik, ami még tartósítószer hozzáadásával sem feltétlenül hosszabbítható meg.

További csipkebogyós receptek >>

Vegák álma - itt a gombaszezon! >>

A nyárutó ízei: lecsós-sajtos szelet >>

Az Egészséges Életmód rovat további cikkeit itt találod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...