Sokkoló! Patkánytetem mellett készül a liszt - VIDEO

100 tonna ismeretlen eredetű, jelöletlen, szennyezett terméket foglaltak le a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának munkatársai egy tolnai üzemben. Sokkoló képsorok következnek!

A NÉBIH szakemberei március elején egy diópótló terméket, növényi préselvényeket és liszteket előállító üzemben tartottak ellenőrzést, ahol súlyos technológiai, higiéniai és nyomonkövetési hiányosságokat állapítottak meg.

A koszos, takarítatlan, repedezett falú és padozatú egységben megdöbbentő körülmények között készültek a manapság oly kedvelt lisztek és egyéb készítmények, mint például a sárgabarack magliszt, lenmagliszt, mákliszt, szőlőmag liszt, búzacsíra, kókuszreszelék. A termékeket szennyezett, takarítatlan gépeken készítették és koszos edényekbe töltötték.

Az élelmiszer előállítására használt helyiségben az emberre is veszélyes, széttaposott rágcsáló méreg, valamint mumifikálódott patkánytetem fogadta az ellenőröket. Az előírt dokumentációkat egyáltalán nem vezették, továbbá a gyártást sem dokumentálták. Sem az alapanyagok, sem a késztermékek nem voltak nyomonkövethetőek.

Az eljárás során az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették a hatóság szakemberei, valamint elrendelték 100 tonna termék forgalmi korlátozását. A teljes tétel értéke a száz millió forintot is elérheti.

Olvastad már?

Újabb budapesti étterem kapott Michelin-csillagot

(via NÉBIH)

Hozzászólások (3)

PM

Kár, hogy a céget nem lehet beazonosítani. Elképzelhet?, hogy a boltok polcain még ott vannak a termékeik.

Vichy27

A videóban 1:35-nél megmutatják a címkéket, úgyhogy beazonosítható!

torpi

Nem ertem en ezt,Valamikor a KOJAl nem adott ki engedelyt ilyen borzalmasan koszos, elhanyagolt uzletekhez.Szegyen es gyalazat, hogy most minden engedelyezve van, semi utan nem neznek.Azert ez elelem, amit emberek fogyasztanak.Az nem eleg hogy bemutatjak, tobb tajekoztato kellene az embereknek.

PM

Kedves Vichy! Gondoltam kissé konkrétabban tegyék az emberiség felé, mintsem egy videóból lessem ki. Egyébként, láttam. Azért köszönöm szépen, hogy felhívtad rá a figyelmem. :)

Vichy27

Kedves Pandapötty! Hát igen, igazad van. Nem tudom, a videón szerepl? NÉBIH logó alapján lesz-e/van-e valami hatósági intézkedés, én mindenesetre kidobtam az egyetlen birtokomban lév? csomagot és a rokonságot is riadóztattam.

Címlapról ajánljuk

További cikkek