Simple alkalmazással egyszerűbb az élet!

Utálod, ha hiába integetsz, észre sem vesz a pincér? Nem szereted kimatekozni a borravalót? Többek között ezeknek a problémáknak is búcsút inthetsz!

Közel egy évi fejlesztés és tesztelés után a Szigeten debütált az OTP Mobil Simple applikációja. Az alkalmazással a teljes mobillal történő vásárlási folyamatot értelmezték újra a készítők a rendeléstől a fizetésig.

A Simple jelenleg italautomatáknál, éttermi és online ételrendelésnél valamint mozijegyvásárlásnál használható, de év végéig további funkciók érkeznek. A bejelentés napján a Sziget VIP-részlegében tesztelhettük az alkalmazást.

Nem tagadom, nem vagyok kifejezetten a kütyük híve, egyrészt mert sokszor totál béna vagyok hozzájuk, másrészt mert általában túlontúl személytelennek látom tőlük a világot. Éppen ezért különösen kíváncsi voltam erre az alkalmazásra, közben pedig be is voltam rezelve, hogy mi lesz, ha a tesztelés alatt valamit rosszul csinálok...?

Hamar kiderült, hogy erre esélyem sincs. Egyrészt mert a „házigazdák” mindenben a rendelkezésünkre álltak, másrészt mert még a leganalfabétábbak is játszi könnyedséggel tudják (majd) használni az applikációt.

Hogy miért is van erre szükség, és mi a jó benne?

Mert az app segítségével egyszerűen rendezhetjük a számlát egy-egy adott étteremben, fizethetünk az üdítőautomatáknál, az étel- illetve itallapot is átböngészhetjük, és ehhez mindössze le kell töltenünk az ingyenes alkalmazást, a regisztráció után be kell olvasnunk az adott étteremben egy QR-kódot, és voilá!

A bank- és mobilszolgáltató-független alkalmazás kétségtelenül egyik legizgalmasabb funkciója, hogy segítségével a felhasználók egyes éttermekben és szórakozóhelyeken a telefonjukon nyithatják meg az étlapot, adhatják le rendelésüket, és fizethetnek is. “Senki sem szeret sokáig várni, hogy megkapja az étlapot vagy felvegyék a rendelését, ráadásul a vendéglátóhelyeknek is egyszerűbbé teszi az életét az applikáció” – mondta el Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezető igazgatója. “A tesztek során mindkét felhasználói oldalról pozitív visszajelzéseket kaptunk, és az volt a tapasztalat, hogy nagyon gyorsan megbarátkoztak az applikációval” – tette hozzá.Szinte egy gombnyomással kipipálhatjuk és meg is rendelhetjük az elfogyasztani kívánt finomságokat anélkül, hogy a pincérnek jeleznünk kellene. Így elkerülhetünk sokszor kínos szituációkat, például az intenzív integetést, hangos szólítgatásokat. Az elfogyasztott ételeket árát az ügyes app azonnal össze is adja nekünk, majd felajánlja a 7, a 10 illetve a 15%-os borravalót, de mi magunk is megszabhatunk egy tetszőleges tarifát - rajtunk áll a döntés.

„Egy okostelefon felhasználására rengeteg lehetőség van: mi szerettünk volna egy olyan applikációt létrehozni, ami megmutatja ezeket, így nemcsak egy bankkártyát integráltunk a mobiltelefonba, hanem lefedjük az egész vásárlási folyamatot, a kiválasztástól egészen a fizetésig” – mondta Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezetője. – „A fejlesztésnél a szolgáltatások kiválasztásakor azt tartottuk szem előtt, hogy melyek azok a mindennapi helyzetek, amelyeket a Simple használatával gyorsabbá, egyszerűbbé tudunk tenni” – tette hozzá.

A Szigeten a Kiosk és a Costes éttermek kínálatából csemegézhettünk, és persze nagyon élveztük ezt a fajta új, jóval egyszerűbb rendelési lehetőséget, de sikerült beleütköznünk egy-egy apró hibába, még csiszolásra szoruló jelenségre. Vendéglátóink minden esetben örömmel hallgatták meg észrevételeinket, hiszen mégiscsak a felhasználók igényeit kell szem előtt tartaniuk. Mi pedig örülünk, hogy ezzel is segíthetünk nekik, és így egy picit mi is részesei lehetünk az applikáció tökéletesebbé tételének - a cél, hogy minél inkább felhasználóbarát legyen.

A pincérfunkció mellett az alkalmazással 300 étteremből lehet ételt rendelni. Emellett országszerte több száz italautomatából lehet vásárolni, böngészni a moziműsort, és megvenni a mozijegyet. Benyó Péter a további lehetőségekről azt mondta, első körben az elfogadóhelyek számának bővítésére, valamint arra fókuszálnak, hogy minél többen használják a Simple-alkalmazást, ugyanakkor terveik szerint már idén új szolgáltatások is érkeznek az alkalmazásba.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!

Soha ne tárold nejlonban ezt a 7 zöldséget

Manapság sajnos szinte elkerülhetetlen a nejlonzacskók használata, és ez nemcsak a környezetünkre van káros hatással: az alábbi zöldségek is megsínylik, ha hosszabb időt töltenek el a műanyag fogságában.