Segíts te is a nepáli áldozatoknak!

Csaknem egymillió gyermeket sújt a nepáli katasztrófa. A nepáli földrengés sújtotta gyerekek számára gyűjt adományt az UNICEF Magyarország.

Az UNICEF sürgős segélyszállítmány összeállítását és eljuttatását szervezi a nepáli természeti katasztrófa által sújtott gyermekek ellátásának biztosítása érdekében.

Mivel Nepál népességének csaknem felét gyermekek alkotják, az UNICEF attól tart, hogy az egyes sajtóértesülések szerint mostanra már több mint 5000 ember életét követelő földrengés komoly hatással lesz a gyermekek életkörülményeire.

Az UNICEF együttműködik a nepáli állami szervekkel és más partnerszervezetekkel annak érdekében, hogy a gyermekek pillanatnyilag legfontosabb szükségleteit biztosítani lehessen a vízellátás, a tisztálkodás, a gyermekvédelem, az egészségmegőrzés és a táplálkozás terén.

Nepált 7,8-as erősségű földrengés rázta meg, majd 60 utórezgés követte 24 órán belül. Az áldozatok száma már most 5000 felett van. Mivel az ország lakosságának 40%-a kiskorú, így az áldozatok között sajnos nagyon sok gyermek van. A csatornák megsérültek, a kórházak tele vannak, és kifogytak a gyógyszerből. Az áldozatoknak és családjuknak most van szükségük a segítségre. Az UNICEF 2 irodával rendelkezik a térségben, így azonnal meg tudták kezdeni a segítségnyújtást, de a készletek fogytán vannak.

Az adományozók a http://www.segitekunicef.hu oldalon keresztül tudják eljuttatni támogatásukat a rászorulóknak.

Köszönjük adományod!

Címlapról ajánljuk

További cikkek