A pogácsa boldogít

Engem biztosan, és le merném fogadni, hogy tíz emberből minimum kilencen ugyanezt állítanák – vagyis, hogy a pogácsa boldoggá tesz. 

De miért szeretjük vajon a pogácsát? Eredetét tekintve nincsenek pontos adatok, csak feltételezések és találgatások. Hazája a Kárpát-medence, talán már eleink zsebében is ott lapult. Az is lehet, hogy a Balkánt járta egykoron. A török sem vetette meg, szláv neve is volt, akárcsak a Balatonnak. Annyi biztos, az igazi pogácsa kerek.

Krumplis hajtogatott pogácsa

Szerencsésebbeknek még a nagyanyjuk dagasztotta, sütötte. A friss pogácsa illata pedig szépen-lassan belakta a szobát, az arcokra mosolyt csalt, asztalhoz ültette az embereket. Alkalmat adott a beszélgetésre, jóleső poharazásra, és szépen megfért mellette a kártya is.

Hóvégi tipp:

Olcsón szeretnéd megúszni a hétvégi szórakozást? Hívd el pár barátod. Italt mindenki hozzon magával! A pogácsát akkor tedd be a sütőbe, amikor már megérkeztek, semmi esetre sem előbb! A jó hangulat onnan kezdve garantálva, ahogy megérzik a frissen sült pogácsa illatát.

Tuti pogácsák következnek:

Mellényúlni nem lehet vele. Vendégvárónak tökéletes, mindig van hozzá alkalom, és legtöbbünknek van legalább egy tuti receptje, ha máshonnan nem, hát a nagymamától.

Kati néni vajas-túrós pogácsája

De ha még nincs tuti pogácsarecepted, itt biztosan megtalálhatod a kedvedre valót. Több mint egy tucat típust találsz egy csokorba kötve. Már csak egy kattintás választ el a boldogságtól!

Kattints és láss sok-sok pogácsát!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek