7 hiba, amit ne kövess el, ha padlizsános ételt készítesz

Így lesz tökéletes minden padlizsános fogásunk.

A padlizsán az egyik legsokoldalúbb zöldség a konyhában: kerülhet tésztaszószba, lehet belőle krémes kence vagy ropogós köret. Mégis sokszor csalódás érhet minket, ha nem bánunk vele körültekintően. Az alábbi hibák tipikusan elrontják az ételt – de ha odafigyelünk, mindig tökéletes végeredményt kaphatunk.

Kattints a képre, és nézd meg, melyek ezek a hibák!

A legfontosabb: adjunk neki időt

A padlizsán akkor a legfinomabb, ha teljesen átsült. Kívül aranybarna, belül vajpuha állagot kell kapnia – a félig nyers padlizsán gumis és keserű marad. Általában 25 perc sütési idő elegendő, de nagyobb daraboknál nyugodtan hagyjuk tovább a sütőben.

Ha pedig igazán profi végeredményre vágyunk, figyeljünk oda fokozottan az előkészítésre is, amihez itt adtunk néhány tippet.

Receptajánló:

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...