Ösztöndíj PCOS-el élő fiataloknak!

Fiataloknak szóló ösztöndíj-programot indít a PCOS Alapítvány! A nyertes pályázók közel százezer forintnyi támogatással vehetik igénybe a komplex kezelést. Jelentkezz most!

Felsőoktatásban tanuló, policisztás ovárium szindrómában (PCOS) érintett fiatal lányok kivizsgálására és kezelésére hirdetett egyéves ösztöndíjprogramot a PCOS Szívügy Alapítvány. A nonprofit szervezet az elmúlt két év adományaiból hozta létre az ösztöndíjalapot, melyhez több cég és szervezet társult támogatóként. A cél az, hogy minél több érintett jusson időben megfelelő kezeléshez.

Mi a PCOS?

A PCOS a leggyakoribb, minden tizedik nőt érintő endokrin betegség, amelynek hátterében a lakosság felét érintő szénhidrátanyagcsere-zavar, az inzulinrezisztencia áll. Ha nem ismerik fel időben, és az érintett nem kap megfelelő kezelést, akkor ez az állapot meddőséghez, nőgyógyászati panaszokhoz, elhízáshoz, diabéteszhez, daganatos betegségekhez vezethet. Ezért kiemelkedően fontos, hogy minél fiatalabb korban diagnosztizálják a PCOS-t, és megfelelő orvosi kezeléssel, valamint speciális életmódbeli változtatásokkal megelőzzék vagy visszafordítsák a szövődményeket.

Olvasd el!

PCOS - a komplex anyagcserezavar

Az Alapítvány

A PCOS Szívügy Alapítvány célja, hogy minél szélesebb körben tájékoztassa a nőket a PCOS-ről, a kialakulásában szerepet játszó IR-ről (inzulinrezisztencia), és a lehetséges következményekről, mint például a meddőség, elhízás, metabolikus szindróma. Ennek érdekében az alapítvány rendezvényeken vesz részt, saját eseményeket szervez, valamint ismeretterjesztő kiadványokat készít.

Anyagi támogatás a komplex terápiához

A PCOS Szívügy Alapítvány ezért az előző két év adományait felhasználva ösztöndíj-pályázatot ír ki olyan fiatal, 18-24 év közötti, a magyarországi felsőoktatásban tanulói jogviszonyban lévő, önálló keresettel még nem rendelkező nők támogatására, akik nagy valószínűséggel, illetve orvos által már igazoltan érintettek a PCOS-ben, ugyanakkor anyagi lehetőségeik nem teszik lehetővé a kivizsgálással és a kezeléssel járó kezdeti költségek teljes mértékű finanszírozását. A cél a diagnosztizálás, a kezelés, és a kezelés részeként az életmódváltás alapjainak lefektetése, majd a követés, segítés 3-5 hónapon keresztül. Hosszú távú cél a prevenció, a helyes terápia segítségével a szövődmények és társbetegségek megelőzése, az esetleges meddőségi kezelések elkerülése.

A nyertes pályázók fejenként százezer forintnyi támogatással vehetik igénybe az alapítvány és a társult intézmények által biztosított komplex kezelést, amelyhez tizenegyezer forint önrészt kell a pályázónak mellétennie. A program keretében havonta 6-8 fiatal nő útját segíti az alapítvány. A nyertesek az első hónapban komplex, minden körülményre kiterjedő orvosi kivizsgálásokon vehetnek részt, a következő hónapokban pedig a programban résztvevő szakemberek (orvosok, dietetikus, személyi edző) segítenek a terápia beállításában. Minden ösztöndíjas terápiája utánkövetéssel és az elért eredmények értékelésével zárul.

A hiánytalanul kitöltött pályázatot elektronikusan lehet benyújtani a PCOS Alapítvány honlapján közzétett e-mail címen keresztül. A pályázatok értékelését az alapítvány által kijelölt, alapítványi szakemberekből és önkéntesekből álló kiértékelő csoport több lépcsőben végzi el.

Jelentkezz most!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!