Olcsó és gazdaságos családi menük, amelyek bármikor kihúznak a pácból

Nem csak a nagycsaládosok küzdenek a gyermekek mindennapos étkeztetésével. Egy gyermek napi ellátása is okozhat gondokat. Most általánosságban a szülőknek segítünk.

Ma már szerencsére közel félmillió gyermek kap ingyenes étkezést Magyarországon, és remélhetőleg a számuk bővül az idei év során is, hiszen 2018 a Családok Éve. A következő menü-összeállításainkat a gazdaságosság jegyében készítettük az iskoláskorú gyermeküket nevelő szülőknek.

Ezeket olvastad már?

Ha egy egész csirkét sütünk, akkor a megmaradt részeket semmiképpen ne hagyjuk kárba veszni. Szedegessük le a csontokról az utolsó szálig, mert vacsorára, csodálatos csirkés szendvicset készíthetünk belőle.

Tudtad?

Az Erzsébet-program Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelynek keretében 2012 óta összesen mintegy 500 000 gyermek, az elmúlt évben közel 90 ezer gyermek vakációzhatott az Erzsébet Táborok szervezésében. 2017-ben pedig ez a szám már meghaladta a 100 ezret. Az Erzsébet-táborokba Kárpátaljáról, Ukrajnából, Erdélyből, a Felvidékről és Délvidékről is érkeznek tanulók.

Ezeket olvastad már?

Ebbe a körbe olyan ételeket válogattunk, amelyek nem igényelnek túl nagy alapanyag-beszerzést, szinte minden hozzávalót megtaláltok a konyhaszekrényben, vagy a kamrában.

Tudtad?

2018-ban már 35.000 forintot, 2019-től pedig 40.000 forintot tudnak a két gyermeket nevelő családok adójukból havonta megspórolni.

Ezeket olvastad már?

Egyszer sütöd meg, és több napig ehetsz belőle - ilyen ételek tartoznak a harmadik receptcsokorba.

Címlapról ajánljuk

További cikkek