Rég elfeledett húsféle, ami sokoldalúan támogatja az egészséget

A nyúl a régi magyar szakácskönyvek gyakori szereplője volt, de az utóbbi években igazán alulértékelt húsféle vált belőle. Pedig extra sovány, magas a fehérjetartalma, gazdag B-vitaminokban, és alacsony a koleszterintartalma. Ráadásul a nyúltenyésztés az állattenyésztés egy különösen fenntartható formája.

A nyúl húsa lágy és enyhén édeskés, így jól harmonizál fűszerekkel, friss zöldségekkel és karakteres szószokkal, és mivel sovány, nem zsírosodik el sütés közben, a burger nem tocsog, hanem szaftos és könnyű marad, és a gyors sütésnek hála, nem is szárad ki.

Nyúlburger
Rég elfeledett húsféle, ami sokoldalúan támogatja az egészséget

A klasszikus hamburgerszósz helyett egy fetás céklás mártás készíthető mellé. A cékla földes, és a feta sós íze remekül kiegészíti a hús édeskés hangulatát. Kitűnő alternatíva, ha a hagyományos burgerek helyett egyedibb ízélményre vágysz.

További receptek a Nyulhus.eu oldalán!

Hozzávalók a húspogácsához:

  • 250 g nyúlhús (első és hátsó comb, darálva)
  • 1 ek vöröshagyma, finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1/4 tk kakukkfű
  • ½ tk őrölt feketebors
  • 1/2 tk só
  • 1 evőkanál olívaolaj (sütéshez)
Nyúlhúspogácsa
A pogácsa összeállítása

Hozzávalók a fetás céklához:

  • 100 g sült vagy főtt cékla (hámozva, felkockázva)
  • 3 ek görög joghurt
  • 50 g feta sajt
  • 1 tk citromlé
  • ½ tk só
  • frissen őrölt feketebors
  • opcionálisan ½ teáskanál reszelt torma (pikánsabb verzióhoz)

A céklát, joghurtot és fetát tedd aprítógépbe. Add hozzá a citromlevet, sót és borsot (és tormát, ha használod). Turmixold teljesen simára, míg szép élénk színt nem kapsz. Hűtsd legalább 20 percet tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.

A burgerhez:

A darált nyúlhúst keverd el a hagymával, fokhagymával és a fűszerekkel. Formázz 2 golyót, alaposan tömörítsd össze, majd lapítsd kb. 1,5 cm vékonyra. Serpenyőben melegíts olajat, és közepesen magas lángon süsd mindkét oldalát 3-3 percig.

Végül állítsd össze a burgert: a zsemlét picit pirítsd meg, kanalazz rá a céklakrémből. Helyezz rá néhány salátalevelet, majd a húst. Erre ismét céklakrém, majd a zsemle teteje kerüljön.

További receptek a Nyulhus.eu oldalán!

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...