Nyár végi padlizsántippek

Még mindig rengeteg a padlizsán és a belőle készülő krémhez jobb alternatívát nem is tudnánk  ajánlani, mint a zakuszkát! 

Az a jó a nyárban, hogy rengeteg zöldségkrémet lehet készíteni, amit nem csak azonnali fogyasztásra lehet betervezni. Bár tény, nehéz megállni, hogy ne kenjünk ropogós pirítós szeletekre az egészet. Ha viszont olaj is kerül a zöldséges cuccba, akkor tartósító nélkül is megúszhatjuk a projektet, nagyobb üvegekben elrakva imádni fogjuk télen a vitaminbombát. Mivel most zsákszámra lehet még szeptemberben is hazahozni a padlizsánt és a paprikát, így a szezon adott, főleg, ha sok vöröshagymát is beleadunk az illusztris társaságba. A zakuszka Oroszországban minden előételt, snacket jelöl, amit a vodkához csipegetnek még a

főétkezés előtt. Amúgy a zöldségkrémhez gyakran fogyasztanak füstölt árut, halat, illetve egyáltalán nem árt, ha a zakuszka alapjaként működő padlizsánt grillen sütjük, füstöljük, persze erre azért egy társasház konyhájában meglehetősen nehéz grillpartit varázsolni.

Érdemes a paprikát is megsütni, majd sütőzacskóba téve hagyni,hogy felpöndörödjön a héja… így sokkal könnyebben el lehet távolítani majd.

A legjobb barátunk ez esetben egy turmixgép lesz, ebben kellene elvegyíteni a hozzávalókat és isteni, homogén krémet kapni belőle. Aki szereti erősen, ne sajnálja belőle a porított chilit, tényleg nagyon pikánssá teszi a zakuszkát. Ha a füstölés sehogy sem kivitelezhető, érdemes natúr füstsóval próbálkozni, ez már minden nagyobb fűszeresnél kapható mostanság.

Az Itt a szezon cikkeiért ide kattints! >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.