![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/pe/eS/DutDbqzv0XUYMjG7brqTeR8x0td7V0JqG3CX6cF5.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=49c085f65626366aa87a49a06bcf61b1)
Az a jó a nyárban, hogy rengeteg zöldségkrémet lehet készíteni, amit nem csak azonnali fogyasztásra lehet betervezni. Bár tény, nehéz megállni, hogy ne kenjünk ropogós pirítós szeletekre az egészet. Ha viszont olaj is kerül a zöldséges cuccba, akkor tartósító nélkül is megúszhatjuk a projektet, nagyobb üvegekben elrakva imádni fogjuk télen a vitaminbombát. Mivel most zsákszámra lehet még szeptemberben is hazahozni a padlizsánt és a paprikát, így a szezon adott, főleg, ha sok vöröshagymát is beleadunk az illusztris társaságba. A zakuszka Oroszországban minden előételt, snacket jelöl, amit a vodkához csipegetnek még a
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/63/Jq/sJ2Zrzq1VptMMWJxPqfXYMm8HDTkac63lsAQmQ69.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=d29fcaf79b35a7c64cf6eb6315da981a)
főétkezés előtt. Amúgy a zöldségkrémhez gyakran fogyasztanak füstölt árut, halat, illetve egyáltalán nem árt, ha a zakuszka alapjaként működő padlizsánt grillen sütjük, füstöljük, persze erre azért egy társasház konyhájában meglehetősen nehéz grillpartit varázsolni.
Érdemes a paprikát is megsütni, majd sütőzacskóba téve hagyni,hogy felpöndörödjön a héja… így sokkal könnyebben el lehet távolítani majd.
A legjobb barátunk ez esetben egy turmixgép lesz, ebben kellene elvegyíteni a hozzávalókat és isteni, homogén krémet kapni belőle. Aki szereti erősen, ne sajnálja belőle a porított chilit, tényleg nagyon pikánssá teszi a zakuszkát. Ha a füstölés sehogy sem kivitelezhető, érdemes natúr füstsóval próbálkozni, ez már minden nagyobb fűszeresnél kapható mostanság.