Nyár végi padlizsántippek

Még mindig rengeteg a padlizsán és a belőle készülő krémhez jobb alternatívát nem is tudnánk  ajánlani, mint a zakuszkát! 

Az a jó a nyárban, hogy rengeteg zöldségkrémet lehet készíteni, amit nem csak azonnali fogyasztásra lehet betervezni. Bár tény, nehéz megállni, hogy ne kenjünk ropogós pirítós szeletekre az egészet. Ha viszont olaj is kerül a zöldséges cuccba, akkor tartósító nélkül is megúszhatjuk a projektet, nagyobb üvegekben elrakva imádni fogjuk télen a vitaminbombát. Mivel most zsákszámra lehet még szeptemberben is hazahozni a padlizsánt és a paprikát, így a szezon adott, főleg, ha sok vöröshagymát is beleadunk az illusztris társaságba. A zakuszka Oroszországban minden előételt, snacket jelöl, amit a vodkához csipegetnek még a

főétkezés előtt. Amúgy a zöldségkrémhez gyakran fogyasztanak füstölt árut, halat, illetve egyáltalán nem árt, ha a zakuszka alapjaként működő padlizsánt grillen sütjük, füstöljük, persze erre azért egy társasház konyhájában meglehetősen nehéz grillpartit varázsolni.

Érdemes a paprikát is megsütni, majd sütőzacskóba téve hagyni,hogy felpöndörödjön a héja… így sokkal könnyebben el lehet távolítani majd.

Zakuszkás tészta

Jahin zakuszka receptjét készítettem el, és azt ajánlja, hogy tésztával is próbáljuk ki. Óriási ötlet! Ilyen finom, selymes szósszal még nem találkoztam, anékül, hogy tejszín ...

Zakuszka tartósítószer nélkül

A családom egyik kedvence a zakuszka. Többféle változata közül mi ezt szeretjük, nálunk a padlizsán minden formába csúcslistás. Kenhető pirítósra, barna kenyérre, melegszendvics ...

Zakuszka

Erdélyi zöldségkrém, szó szerinti jelentése: evéshez való. Padlizsánoson kívül több verziója létezik: babos, gombás,stb. Nyáron általában a padlizsánra vagyunk rákattanva, ...

A legjobb barátunk ez esetben egy turmixgép lesz, ebben kellene elvegyíteni a hozzávalókat és isteni, homogén krémet kapni belőle. Aki szereti erősen, ne sajnálja belőle a porított chilit, tényleg nagyon pikánssá teszi a zakuszkát. Ha a füstölés sehogy sem kivitelezhető, érdemes natúr füstsóval próbálkozni, ez már minden nagyobb fűszeresnél kapható mostanság.

Az Itt a szezon cikkeiért ide kattints! >>

Legújabb receptek

Citromos és narancsos fánkcsigák

Arancini i limoncini di carnevale, így hívják Olaszországban ezeket a citrom- és narancshéjas cukorral csavart fánkokat. Érdemes mindkét citrushéjat bevetni, mert isteni lesz tőlük a ...

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...