Ezért nem lehet soha olyan finom az otthon pattogatott kukorica, mint a moziban

Valljuk be, bármit is teszünk, az otthon pattogatott kukorica egyszerűen nem tud olyan jó lenni, mint a mozis. Most eláruljuk, miért van ez így!

Egy jó mozis popcornnál egyszerűen nincsen finomabb rágcsálnivaló egy film mellé. Persze otthon is készíthetünk pattogatott kukoricát, akár a mikrós zacskós változatot, akár a serpenyősét, de valljuk be egyik sem lesz olyan jó, mint a mozis. De vajon mi lehet annak az oka, hogy ennyivel finomabb, mint az otthoni változat?

Ezért nem lehet soha olyan finom az otthon pattogatott kukorica, mint a moziban

Igazából a mozis popcorn egyik titka a Flavacol nevű összetevőben rejlik.

Ez egy olyan fűszersó, mely mesterséges ízesítőt és sárga színezéket tartalmaz, ami vajszerű megjelenést kölcsönöz a pattogatott kukoricának.

Az ott vásárolt kukorica valójában egyáltalán nem tartalmaz vajat, helyette olajat használnak, ehhez keverik hozzá a már említett Flavacolt.

Tehát bármennyire is szeretnénk otthon is olyan popcornt készíteni, mint amilyet a moziban kaphatunk, erre kicsi az esély, hiszen nem könnyű beszerezni ezt az alapanyagot. De talán nem is kell...

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Egyszerű csokis zabsüti mandulával

Ez egy rendkívül egyszerű, mégis tápláló desszert ötlet, amiben a mandula roppanása és az étcsokoládé visszafogott édessége együtt megállásra ösztönzi az embert, hisz ha ebbe ...

Igazi fudge brownie - brutál csokis

2008-ban költöztem Írországba, és az első évben szerelembe estem a Fudge Brownie-val (Fádzs Brávni). A szerelem azóta is tart, így gondoltam, az otthoniakkal, azaz veletek is megosztom ezt ...

Címlapról ajánljuk

Így főzheted tökéletes állagúra a spagettit: gluténmentesre is alkalmazható

Egy új kutatás részletesen elemezte, hogyan lehet a leghatékonyabban elkészíteni a hagyományos és a gluténmentes tésztákat, számolt be Andrea Scotti a The Independent-ben. A szakértők először röntgensugarakkal vizsgálták meg a spagetti belső szerkezetét, majd neutronsugarak segítségével követték nyomon, hogyan változik a tészta mikrostruktúrája különböző főzési feltételek mellett. Napi tippünk elárulja, hogyan csinálhatod a legjobban a tésztafőzést!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...