A magyar menzák hét százaléka elbukott az ellenőrzésen, 39% csak közepes értékelést kapott

Eddig 3253 főzőkonyhát ellenőriztek és minősítettek a NÉBIH szakemberei. Mutatjuk az eredményeket...

Csaknem 1,3 millió embert látnak el meleg étellel az ország különböző részeiben azok aa közétkeztetésben és az ételek házhoz szállításában érdekelt főző- és tálalókonyhák, amelyeket aNemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzött és értékelt. A minőségellenőrzést még 2015 októberében indította a hivatal, és azokat váratlanul, a helyszínen végzik. Összesen mintegy 3253 egységet vizsgáltak eddig, a konyhák így szerepeltek:

  • 7% jeles,
  • 30% jó,
  • 39% közepes,
  • 17% elégséges,
  • 7% nem felelt meg,

minősítést kapott. Az ellenőrök 147 szempontot néznek az ellenőrzések során. Vizsgálják a termékek minőségét, az ételkészítés folyamatát, a konyha felszereltségét, tisztaságát, valamint a minőséget és élelmiszer-biztonságot garantáló dokumentumok meglétét, illetve a vonatkozó jogszabályok betartását.

A Magyar Idők szerint az eredményből az látszik, hogy megbízható a magyar menzakoszt, megnyugtató eredménnyel zárultak a vizsgálatok. Ti megnyugodtatok?

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek