Legelő - nem csak a zöld szerelmeseinek

Új színfolttal bővült a főváros gasztro palettája, az egészséges életmód vonalát erősítő friss, színes, tápláló salátákat és turmixokat kínáló Legelő személyében.

Egy ideje szemezek már a Dob utca új gyöngyszemével, de sajnos a folytonos rohanás miatt csak most sikerült valóban látogatást tennem a belváros új salátabárjában, a Legelőben. A vizitet összekötöttem egy beszélgetéssel is az egyik tulajdonossal, Vári Balázzsal.

A salátabár tavaly októberben nyílt meg, és - mint azt Balázstól megtudtam- hosszas tervezés és kivitelezés előzte meg. A belsőn is jól látszik, hogy mennyire átgondolt, tervezett arculattal van dolgunk, ehhez természetesen grafikus és belsőépítész segítségét is igénybe vették. Fontosnak tartották, hogy egy letisztult, igényesen kialakított, frissességet és egészséget sugárzó vendéglátó egységet hozzanak létre. Jelentem, ez sikerült!

"A salátabár ötletét még 2012-ben találtuk ki üzlettársammal együtt, hiszen azt vettük észre, hogy Budapesten szinte nincs egyetlen olyan hely sem, ahol az emberek valóban csak salátákból, és azok igazán széles választékából válogathatnának. Mivel a baráti társaságban és családi körben is vannak vegák és vegánok, így ez az ötlet még inkább megerősítést nyert. Természetesen úgy akartuk kialakítani a salátázót, hogy azok is tudjanak nálunk fogyasztani, akik igénylik a húst az étkezések során. Mindemellett weboldalunk létrehozásánál odafigyeltünk arra is, hogy a különféle táplálék intoleranciákban szenvedő vendégeink is könnyen és gyorsan találjanak nálunk alternatívákat. Az egész lényege az egészséges étkezés és egészséges életmódra való törekvés felerősítése, illetve a zöldségek és gyümölcsök megszerettetése minél több emberrel" - mesélte Balázs, mikor a miértekről faggattam.

Közben a bőség zavarában próbáltam kiválasztani a salátám, hát, nem volt könnyű dolgom: rengeteg különböző összeállítás van, és mindegyik igen csábító, nem is szólva arról, hogy akár mi magunk is összeválogathatjuk az alapanyagokat és a feltéteket. Végül egy Say Cheese mellett döntöttem, hozzá pedig a Legelő másik nagy erősségét, a friss gyümölcsökből készült turmixot, egy kiwi-narancs-banán smoothie-t választottam.

Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon mik a tapasztalatok, mennyire vagyunk már nyitottak mi fogyasztók az ilyen típusú helyekre? "Úgy gondolom - és hallottuk korábban is sokaktól -, hogy az egészségesebb étkezés egyre nagyobb teret hódít már Magyarországon is, és növekvő igény van rá. Szerencsére a visszajelzések eddig nagyon pozitívak voltak, sokan örültek, hogy megnyitottunk, és hogy ebbe az irányba indultunk el. Egyre többen jelzik, hogy nem gondolták volna, hogy a saláta is felérhet egy adag főétellel, és vannak, akik annak örülnek, hogy ők maguk állíthatják össze ételüket" - mondta Balázs.

Say Cheese

Miközben beszélgettünk, megérkezett a saláta és a turmix páros, valóban olyan, mint amilyenre az ember egy esős, borús délelőttön vágyik. A Say Cheese elnevezés egy sajtkavalkádot (feta, gomolya, cheddar, kecskesajt, eidami, parmezán) takar vegyes zöldsaláta ágyon, pirított dióval és szőlővel, hozzá pedig vajas pirítóssal. Friss, színes, az ízek passzolnak, pontosan azt kaptam, amit vártam. Fontos megjegyeznünk, hogy természetesen ezt akár tovább is fejleszthetjük, kérhetünk hozzá a zöld alapanyagokon kívül csirke-vagy kacsamellet, bacont, tonhalat és lazacot is. Tehát valóban egy komoly főételt tudunk összeállítani, bár megjegyzem, hogy az alap saláta is igen kiadós volt.

Sokak kedvence, a Cézár saláta Legelő módra

A Legelőnek van heti ajánlata is. A menü mindig egy levest, egy salátát és egy desszertet tartalmaz. Ezen a héten például tejfölös burgonyakrémlevest kínáltak zöldbabbal, kertész salátát kapros-joghurtos öntettel és sütőtököt narancs lekvárral. Sőt, a legjobbat a végére hagytam: természetesen házhoz is szállítanak, méghozzá teljesen lebomló, környezetbarát csomagolásban!

Amikor Balázst a jövőről faggattam, azt mondta, hogy most a legfontosabb az, hogy megerősödjenek, tökéletesre fejlesszék szolgáltatásaikat, és megvalósítsák a további elképzeléseket. Amennyiben ez sikerül, nem látja akadályát az esetleges terjeszkedésnek sem. Mi drukkolunk, és kíváncsian várjuk a folytatást!

A Legelő oldalát itt találod

A Legelőt itt követheted a Facebookon

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!