Ritka alkalom, hogy Magyarország legjobb éttermei, kiváló séfjei egyszerre, egy helyen mutatkozzanak be a nagyközönség előtt. A Gourmet Fesztivál évente egy nagy merítést kínál, lehetőséget adva, hogy megkóstoljuk az ország számos pontjáról érkező éttermek egyedi kínálatát, az encsi Anyukám Mondtától, a soproni Erchardtig, a pannonhalmi Viator étteremtől, a debreceni Ikonig.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/60/ln/G8oRpvo9698psXk4a3SHjnr6cvEVos1HAosks7Lv.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=90ed883815a85c79246584a9cb7c3416)
De a Gourmet felvonultatja a legjobb budapestieket is – többek között az Arany Kaviár, Rosenstein, Zona Étterem - és ott lesz a Michelin-csillagos Costes vagy a Borkonyha is, valamint a Bocuse d’Or Akadémia helyszínén a szintén csillagos Onyx is, melyek a világ étlapjára írták fel Magyarországot. Persze most sem „csak” éttermek lesznek, a több mint száz kiállító közt ezúttal is minden lesz, ami minőségi gasztronómiához köthető: bor, sör, pálinka, a megszokottnál is több cukrászda és egyéb finomságok a bodzás zsendicenyalókától kezdve az angus burgerig.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/I6/ky/8c4BawIK7AIDYQI8kS1dTlr958ZjxFhIzDDugUqp.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=25f2cfcec3e971a0ef3c4404923f53f0)
Ebben az évben a paprikás csirke került a fókuszba, ami alaposan megdolgoztatta a mesterszakácsok fantáziáját. Lesz majd „újhullámos” paprikás csirke (hús nélkül!), de ott a kínlatban a „kínai pálcikás” változat is, kóstolhatunk csirkepaprikás quiche-t is vagy nyárson kínált paprikás csirkét vagy megízlelhetjük a ropogósra sült csirkepaprikást esetleg a csirke-osztriga pörköltet is.
Felvonul majd közel ötven kiváló étterem, és több mint száz kiállító. Remek alkalom, hogy alaposan megkóstoljuk Magyarországot.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/Jd/k0/akwE6TUUZOfeMiZbHKrukb9b5Mp72wdH6BDvPZ7S.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=024eaac0ddf07641464443d4281e87a9)