És keddre van már programod?

Az Art & Wine Lover's Club rendszeresen szervez tárlatvezetéssel egybekötött borkóstolást a Ludwig múzeummal közösen. Legközelebb kedden, szeptember 30-án!

A dolog nem új keletű, és örülnék, ha most mindannyian legyintenétek, mondván, amit írok, az már nem újdonság számotokra. Hát így legyen! Azoknak, akik pedig még nem hallottak az Art & Wine Lover's Club-ról, őszintén ajánlom, hogy mostantól kövessék őket kellő figyelemmel.

A kiállítás

A Ludwig Múzeum programsorozata a kortárs művészetet köti össze a kiváló borokkal és a gasztronómiával. Ez alkalommal Tolvaly Ernő Munkácsy-díjas festőművész (1947-2008) első hazai retrospektív kiállításához szervez exkluzív tárlatvezetést és borkóstolót az Art & Wine Lover's Club. Tolvaly a magyar képzőművészeti élet titokzatos alakja volt. Csendes, a nyilvánosságtól visszahúzódó személyisége ellenére a hetvenes évektől kezdve haláláig nagy hatást gyakorolt pályatársaira művészként, szervezőként, tanárként egyaránt. Munkáiban a festészetet és annak alapkérdéseit állította vizsgálódásának középpontjába.

Hozzá a bor pedig

A Gróf Buttler Pincészet 36 hektáron gazdálkodik az Egri borvidéken. A pincészet filozófiája merít a történelmi hagyományokból, az egyedi termőhelyből és a fajták potenciáljából. Szarkás-tető vagy Nagy–Eged? Syrah vagy merlot? Mindenki eldöntheti, melyik áll hozzá közelebb - ezúttal a komplex, komoly vörösborok kedvelőit várják szeretettel!

Ráadásként

Az est folyamán Herczeg Ágnes és Pánczél Andrea lesznek az est vendégei, hogy bemutassák a közönségnek a Borról neked - A pincétől a hálószobáig című könyvüket.

A részletes programról itt olvashattok!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek