Ingyen sört a dolgozónak!

Ha esetleg nem adna elég inspirációt a hó végi fizetés, akkor itt az ingyen sört szervírozó munkahelyi automata! 

A minneapolisi Colle+McVoy nevű reklámcég ugyanis úgy próbálja meg ösztönözni dolgozóit, hogy betelepített egy TapServer nevű rendszert, mely sörrel jutalmazza a túlórázó alkalmazottakat.

Az egész roppant egyszerű: a dolgozók odatartják a géphez a kártyáikkal, amely ha pontosan van frissítve, akkor egy iPad-en keresztül kiválaszthatják, milyen csapolt sört szeretnének inni.

A Colle+McVoy szerint amióta a rendszert életbe léptették 90%-kal nőtt az időben történő becsekkolások száma, ezzel együtt pedig 70%-kal nőtt a dolgozók attraktivitása is.

Az ötlet tehát működik és alighanem kiváló, hiszen a kollégák értékelve vannak, a munkáltató pedig alighanem elégedett, ha a dolgozói egy ilyen ötlet által is motiválva vannak a rájuk bízott feladatokra. Ezáltal pedig mindkét fél nyer.

(via Food And Wine)

Hozzászólások (1)

witch

Jutalmat kell adni, hogy idoben ott legyenek a munkahelyen? Miutan megkaptak a jutalmat, berugva, hogy lehet dolgozni? Oh, ez egy reklamokat keszito ceg. Biztos ezeket a soroket reklamozzak es nem is talaltak ki semmit csak isszak, micsoda otlet! :o) Meg jo, hogy nem a penz nyomdaban dolgoznak.

Címlapról ajánljuk

További cikkek