Új, nyári étlapot adott ki a Societé Budapest. A nyár édes gyümölcseinek különleges kombinációt mostantól mindenki kipróbálhatja nem máshol, mint Budapest szívében.
Királyrák görögdinnye lepel alatt thai bazsalikommal, levendulás kacsamell édesköménykrémmel, pisztáciás piskóta málnával és sör fagyival, kísérő italként pedig citromfüves, ecetes üdítő vagy uborkás, görögdinnyés Aperol-koktél. Többek között ilyen különlegességek is kerültek a Société Bistro & Bar új, nyári ét- és itallapjára.
Az új étlapon találunk frissítő gyümölcslevest is, amelyet friss, szezonális gyümölcsökre töltve tálalnak előttünk. Az előételek között igazi különlegesség a királyráktatár, amelyben a kristályvirág és a menta is igazi frissítőként hat, míg az egész fogást egy sejtelmes görögdinnye lepel fedi.
A főételek közül az édesköménykrémmel és barackkal tálalt levendulás kacsamell remek választás lehet még egy könnyű vacsorához is. A desszertek közül a pisztáciás málnás komlós kreáció a textúrák és a színek tökéletes játékát kínálja: olvad a málna a szánkban, miközben hűsít a fagylalt és roppan a csokoládé.
Az ételeket Krasznai Norbert head chef és csapata alkotta meg, a desszert variációkat Barna Zsanett álmodta meg, mindezek mellé pedig az új Signature koktélokat Tarjányi Zsolt bar manager útmutatásával a bartenderek kreáltak meg.
„Az étlapváltás kulcsa, hogy szezonális alapanyagokat használjunk. Minden évszakban van legalább húsz alapanyag, amit kombinálni lehet. Vannak sztenderd variációk, mi ezeket fűszerezzük és egészítjük ki úgy, hogy a végén egyedi és felejthetetlen legyen az ízélmény. Egy fogás 2-3 fő összetevőből áll, majd ezt gondoljuk tovább, itt nagyon fontos az alapanyagismeret, hogy olyan ízpárokat és alapanyag-kombinációkat alkossunk, amelyek egymással harmonizálnak vagy éppen kiemelik egymás ízvilágát. A tálalás is fontos része az ételek szervizelésének, ahogy mások a színek és textúrák, úgy játszunk a tányér színével, formájával is” – avat be a kulisszatitkokba Krasznai Norbert, a Société Bistro head chefje.
Az étlappal párhuzamosan megújult a Bar kínálata is, amelynek egy-egy részletéről Tarjányi Zsolt, a Société bar managere beszélt: „A gyümölcsleveshez egy alkoholmentes italt álmodtunk meg, ami citromfűből, zöld almából, eperből áll, mindezt egy csepp ecettel bolondítottuk meg. A dinnyés, királyrákos fogáshoz uborkás, görögdinnyés aperolos italt állítottunk össze, amibe Bergamotto likőrt használunk. A kacsa főételhez édesköményes gint kínálunk, amibe még barack kerül. A pisztáciás desszert mellé pedig egy sörkoktélt alkottunk meg friss narancslével és bazsalikommal.”
A Société Bistro & Bar mindenkit szeretettel és figyelmes kiszolgálással vár, aki valami újra és igazán különleges ízvilágra vágyik, legyen az munkaebéd vagy vacsora a baráti társasággal.
A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.
Mi történik, ha a magyar cukrászok kreativitása találkozik a Debic prémium alapanyagaival? Ünnepi csodák születnek! Az első hazai Karácsonyi fatörzs versenyen a cukrászszakma legjobbjai szálltak versenybe, hogy újragondolják a klasszikus francia ünnepi desszertet. A győztes édességeket ráadásul te is megkóstolhatod!
Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...
Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...
Nem meglepő, hogy karácsony környékén, egészen az újévig bezárólag változásokra lehet számítani a boltok, áruházak nyitvatartását illetően. Lássuk, 2025-ben hova mehetünk vásárolni, és mikor!
Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.
Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.
Ma sem lehet panasz a menüre! Húsleves, mexikói ízekkel bolondítva, mellé egy klasszikus kis tokány, szarvacska tésztával felütve, hozzá pedig habdesszert jár.
Ha idén úgy érzed, nincs lelki erőd nekiállni a töltött káposzta készítésének vagy a rántott halnak, esetleg egyszerűen szeretnéd megújítani a menüt, akkor válogass az alábbi igen mutatós és ünnepélyes húsételek közül!
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...