Így tárold a gyerekjátékokat!

Ha eddig küzdöttél az elemekkel, és nem tudtad, hogy kéne okosan tárolni a gyerek 12.350 darab játékát, akkor tippeket adunk! Videó.

Az hiszem, ez egy sarkalatos pontja a gyereknevelésnek: mégis hogyan csináljuk, hogy a gyerekjátékok ne legyenek mindig szem és láb előtt, megnehezítve ezzel minden 12 év feletti lakó életét és mozgását. Lehet rendszerezni, dobozolni, mindent az ágy alá söpörni, kinevezni egy játéksarkot, de valahogy legtöbbször nem az igazi egyik sem. A videóból ötleteket leshettek el, érdemes kipróbálni párat! (A videó alatt a leírás.)

1. A kerti játékokat (pl. homokozókellékek) érdemes egy kinti falra szerelt polcra, és azon belül is külön csoport szerinti dobozokba halmozni. Így kéz alatt lesznek, de nem kell értük bemenni.

2. Tárold a matchboxokat mágneses fali tartón! Eszméletlenül néz ki, és így sosem vesznek majd el. Imádjuk! Látványnak sem utolsó, sőt.

3. Ez is kedvenc: függessz fel a gyerekszobában egy kis hintát, és abba ültesd a plüssöket, babákat. Jól mutat, szem előtt van, de mégsincs útban vagy az ágy végébe halmozva.

4. Gyümölcstartó háló a fürdős játékoknak! Lógasd fel a kádnál a többszintes hálót, és mehetnek is bele a banán helyett a gumikacsák.

5. Kisvonat vagy dömper a mesekönyveknek: végy egy régi favonatot vagy kiskocsit, aminek van pakolótere, és sorakoztasd oda a kisebb alakú mesekönyveket. Cuki könyvespolc!

6. Ovis rekeszek otthonra is: nem csak az ovi/suli kiváltsága, otthon is szuperhasznos a többrekeszes tárolópolc. Bármit rakhatsz bele.

7. Mágneses legofigura-tároló: a gyűjtők kedvence lesz (nem csak a gyerekeké) - a fontosabb, spécibb legofigurákat tapaszd külön mágneses polcocskákra, így nem vesznek el!

8. Ceruzatartó: fess át, címkézz fel néhány befőttesüveget vagy konzervdobozt, és tároljátok abban a ceruzákat, ollókat, tollakat!

9. Átlátszó, összehúzható kis tárolóbatyuk: hogy lásd, mi van bennük.

A legfontosabb: kisgyerekkel minden csak ideig-óráig tart, a végén úgyis megint kupleráj lesz.

(viagoodhousekeeping)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk