Így készíts karfiolrizst 3 perc alatt!

Ha herótod van már a rizstől, krumplival pedig végképp nem akarod tömni magad, dobj össze egy pár perces karfiolrizst a legészbontóbb köretedként!

Engedd el azt a téveszmét, hogy az étrendünkbe jól berögzött köreteken túl nincs élet! Ilyenkor persze jönnek értetlenül felmerülő kérdések: “Te jó ég, akkor mit eszel a húshoz?” vagy a "Képes vagy algákat és ízetlen zöldségeket lenyelni?". A válaszunk egyszerűen és boldogan egy határozott NEM!

És még csak paleósok sem lettünk, egyszerűen csak kedveljük a változatosságot és a friss ízeket. A lehetőségek tárháza tényleg szinte végtelen, de ez a köret akár látszatra is könnyen összekeverhető egy szép adag főtt rizzsel, íze pedig jóval több izgalmat ígér.

Olvastad már?

Tartsd a lelket magadban télűző főzelékekkel - 15+1 téli főzelék, amit még most kell elkészítened!

Mi azt mondjuk, aki egyszer kipróbálja, annak garantáltan bekerül a kedvenc köretei közé a karfiolrizs. Nem csak azért, mert nagyon finom, hanem elkészítése is csak néhány percet vesz igénybe. Először talán furcsának tűnhet, de higgyétek el: tényleg nincs párja. A karfiolrizs tökéletes alternatívája az igazi rizsnek bármilyen ételben vagy húsok mellé, de kevés fűszerrel önmagában is izgalmas élményt ad - ráadásul nyugodtan variálhatjuk keleti fűszerekkel is és a más feltétekkel, így teljesen más végeredményt kaphatunk.

Így készíts karfiolrizst alig 3 perc alatt!

Olvastad már?

Mielőtt feltörnéd, ismerd meg jobban! - 13 nélkülözhetetlen tojástény

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...