Így készíts karfiolrizst 3 perc alatt!

Ha herótod van már a rizstől, krumplival pedig végképp nem akarod tömni magad, dobj össze egy pár perces karfiolrizst a legészbontóbb köretedként!

Engedd el azt a téveszmét, hogy az étrendünkbe jól berögzött köreteken túl nincs élet! Ilyenkor persze jönnek értetlenül felmerülő kérdések: “Te jó ég, akkor mit eszel a húshoz?” vagy a "Képes vagy algákat és ízetlen zöldségeket lenyelni?". A válaszunk egyszerűen és boldogan egy határozott NEM!

És még csak paleósok sem lettünk, egyszerűen csak kedveljük a változatosságot és a friss ízeket. A lehetőségek tárháza tényleg szinte végtelen, de ez a köret akár látszatra is könnyen összekeverhető egy szép adag főtt rizzsel, íze pedig jóval több izgalmat ígér.

Olvastad már?

Tartsd a lelket magadban télűző főzelékekkel - 15+1 téli főzelék, amit még most kell elkészítened!

Mi azt mondjuk, aki egyszer kipróbálja, annak garantáltan bekerül a kedvenc köretei közé a karfiolrizs. Nem csak azért, mert nagyon finom, hanem elkészítése is csak néhány percet vesz igénybe. Először talán furcsának tűnhet, de higgyétek el: tényleg nincs párja. A karfiolrizs tökéletes alternatívája az igazi rizsnek bármilyen ételben vagy húsok mellé, de kevés fűszerrel önmagában is izgalmas élményt ad - ráadásul nyugodtan variálhatjuk keleti fűszerekkel is és a más feltétekkel, így teljesen más végeredményt kaphatunk.

Így készíts karfiolrizst alig 3 perc alatt!

Olvastad már?

Mielőtt feltörnéd, ismerd meg jobban! - 13 nélkülözhetetlen tojástény

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!