Így csinálják a nagyok - híres szakácsok tojásrántottái

Te hogyan készíted a tojásrántottát? A világ legegyszerűbb ételének gondoljuk, mégis mindenkinek megvan a maga receptje hozzá. Figyeld, hogyan csinálják a nagyok!

Az első kaja, amit általában elkészít az ember. Még az egyedülálló pasik is veszik a bátorságot és a serpenyőt hozzá. A legtökéletesebb rántottának azonban megvan a maga kis trükkje. Az omlettet is különbözően készítik el a mesterszakácsok, hát még a rántottát! Mindenki beletesz apait, anyait. Már a tojás felverésénél szétválnak az elképzelések: tálban vagy serpenyőben? Adjunk hozzá tejet, tejszínt vagy sem? Az apró változtatások is nagy, ízbeli változást hozhatnak. Szerinted melyik módozat a célravezetőbb? Nézd meg öt ismert séf tojásrántottáit és a mi tippjeinket!

Ezeket olvastad már?

Alton Brown – habarj hozzá tejet!

Egyszerű és mégis hatásos a Los Angeles-i születésű televíziós személyiség, a FoodNetwork állandó séfjének és szerzőjének receptje. A tej hozzáadása nem az egyetlen tippje. A rántotta szervírozásával kapcsolatban megemlíti, hogy a hideg tányéron tálalás rögtön megöli az ételt, ugyanis kihűti egy pillanat alatt. Ajánlata: a tányérokat a rántotta sütése ideje alatt alacsonyabb hőmérsékleten a sütőben vagy forróvíz alatt tartsuk melegen.

Gordon Ramsay lassan sült rántottája egy plusz, titkos összetevővel

Gordon Ramsay nem fűszerezi, sózza meg a tojást sütés előtt, szerinte ettől elveszti a tartását. Sőt, nem is serpenyőben, hanem egy kisebb szószos edényben, lassú tűzön, spatulával kavargatja. A tojások és a vaj egyből az edénybe kerülnek, nincs külön tálka a felveréshez. Le- és felteszi az edényt a tűzre a hőkiegyenlítés miatt. Hogy krémes maradjon a rántotta, folyamatosan keveri, mint egy rizottót, és a végén jön a titkos hozzávaló: a crème fraîche, plusz só, bors és aprított snidling. A séf mindezt francia honban, tanuló éveiben leste el. Mindenkinek az életében egyszer érdemes kipróbálnia, csak úgy szétolvad az ember szájában!

Pioneer Woman rántottája: füstölt lazaccal és snidlinggel

Ahogyan a többi Pioneer Woman recept, a valaha kóstolt legjobb rántotta: "best scrambled eggs ever" is nagyszerű fogás. Ree Drummond, a blog írója az elkészült rántottára füstölt lazaccsíkokat és aprított snidlinget szór.

Jamie Oliver nemzetközi ajánlata

Jamie egy videóban háromféleképpen is megmutatja a tutit. Angol rántottát kever vajjal, franciát gőzöl egy tálkában, forrásban lévő víz felett, és amerikait süt serpenyőben. Aztán mindegyik pirítóson landol. Az utóbbi elkészítési módja hasonlít a legjobban a magyar változatra, de ha végignézitek a videót, eldönthetitek, nektek melyik áll legközelebb a szívetekhez.

Mario Batali szarvasgombás receptje

Nem akarunk senkit sem kiborítani, de az olasz séf mindig hoz valami komoly, ütős darabot. Ez is egy speckó recept, aki szarvasgombához jut, reszeljen egy keveset belőle a rántotta tetejére. Alapjáraton pedig keverjen mascarponét vagy reszelt parmezánt a tojáshoz. Nem is lenne olasz, ha ezt nem így csinálná. Dehát ezért szeretjük az amerikaiak Gianniját!

+1 Nosalty-tipp

via: popsugar.com

Még több tojásos egytálétel és omlett receptjét itt találod!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek