Hétvégi menü: grillezzünk!

Bár az idő továbbra is változékonynak mondható, és majdnem minden napra esőt ígérnek az előrejelzések, hál’ istennek sokszor tévednek. Sütögessünk bátran a hétvégén!

Persze csak ha tehetjük – ha nincs egy talpalatnyi zöld terület sem a közelünkben vagy esetleg egy kis terasz, bátran készítsük el ezeket a fogásokat akár a lakásban is grillsütőn vagy egy szimpla serpenyőben.

Hétvégi ajánlatunk szombatra egy hideg, friss és üdítő csodás cukkinikrém-leves, csirkenyárs grillezett barackkal – ezt persze bármilyen más gyümölccsel is elkészíthetjük - és egy pohárkrém, amivel szinten ugyanez a helyzet. Vasárnapra grillezett halat, salátát és ínycsiklandó házi fagyit ajánlunk. Már a felsorolás is önmagáért beszél, hát még képes receptjeink!

Szombat

Hideg mentás cukkínikrémleves recept

Édes savanyú barackos csirkenyárs recept

Muhallebi passiógyümölccsel recept
Vasárnap

Grillezett pisztráng recept

Hófehérke saláta Bulgáriából recept

Török ricottás parfé recept

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek