A hét szakácsa: thefoodcrafter

Eheti kiemelt szakácsunk: thefoodcrafter, alias Ági, aki egyenesen Londonból küldi szebbnél szebb receptjeit, melyek leginkább vegán felfogásban készültek. Ismerjétek meg!

Írj pár dolgot magadról, konyhai kalandjaidról – érkezett a felkérés a NoSalty csapatától. Miután túl voltam az eufórikus örömködésen, kezdődtek a problémák, hogy mit is írjak.

thefoodcrafter szakács

Konyhai kalandozásom a húspanírozással kezdődött, majd a hogyan nem tudok kenyeret vágnival folytatódott, és a be tudom verni a szöget vele a falba muffinnal zárult. Azt hiszem, mindenkinek el kell kezdenie valahol, de ezek után sem adtam fel, aminek az eredménye az lett, hogy teljesen az ételek világa köré épült az életem. Azt javaslom mindenkinek, hogy próbálkozz, kísérletezz, nevess, és élvezni fogod a konyhai létet.

Ezeket olvastad már?

Egyetem után egy müzligyártó cégnél kezdtem el dolgozni Londonban, ahol teljesen magával ragadott az egészséges táplálkozás, a vegán életmód és a mindenféle “szuper ételek” adta ízorgia. Ekkor ismerkedtem meg a blogger világgal, és gondoltam, belevágok én is.

Ezeket olvastad már?

A receptjeim között sok reggelit és édességet találtok, véleményem szerint ez a két étkezés a legjobb. Reggeli és desszert. Desszert reggelire, még jobb. Azt hiszem, az édesszájúság vádjával szemben 100%-ig bűnös vagyok. Na de itt jön a csavar.

Vöröslencse dahl recept

Receptjeim egészséges, nem feldolgozott alapanyagokra épülnek, sokszor kísérletezek vegán kombinációkkal. Annyi sok lehetőség, hozzávaló és technika van, melyekkel eszméletlen finom ételeket lehet készíteni, olyanokat, melyekkel tápláljuk a szervezetünket, és csak jót teszünk neki. Hiszek abban, hogy testünket táplálni kell minden földi jóval, és cserébe meghálálja nekünk.Zárásként íme néhány alapanyag, amit vallásosan tartok otthon, tehát nagy készlettel rendelkezem belőlük: zabpehely, avokádó, mandulavaj, banán, spenót és bogyós gyümölcsök.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Kolbászos sajtfánk

Egy kis gyors sós harapnivaló, esetleg vendégváró, ha nem akarunk hosszasan pogácsát keleszteni, dagasztani. Nagyon finom puha, még másnap is. Kolbász nélkül is elkészíthető, sonkával ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...