A hét szakácsa: Samiya

Samiya mostanában ritkábban látogatja a NoSalty oldalát, hát felkértük, legyen a hét szakácsa, hátha visszatalál hozzánk, és további sütireceptekkel örvendeztet meg bennünket.

Samiya szakács

Engem is utolért a NoSalty felkérése, miszerint legyek az egyik hét kiemelt szakácsa. A kérés meglepett, mivel én inkább csak édességrecepteket tettem fel ide, de örültem neki, és most itt vagyok.

Karrierem a konyhában úgy 4 évesen kezdődött, már akkor is szerettem anyunak segíteni panírozni, de leginkább a sütik elkészítésében vettem részt nagy lelkesedéssel.

Ezeket olvastad már?

A mai napig tisztán emlékszem arra a jelenetre, mikor a panellakás icipici konyhájában sütöttük a diós kifliket. Nagy gondosan belehempergettem őket a porcukorba, és szépen tányérra rendezgettem őket. Apám jött nagy izgalommal, hogy készen vannak a sütik, magához is vett pár darabot, és jó ízűen elmajszolta. Ezután félrehívta anyut, és megsúgta neki, hogy nem porcukorba vannak forgatva a kiflik, hanem lisztbe. Anyu persze elmondta nekem is ezt az apró kis bakit, így a többi kifli már rendeltetésszerűen porcukorban fürdőzött. Hogy hogyan sikerült összekeverni a porokat, arról már fogalmam sincs, mindenesetre talán ez a legelső megmaradt emlékem a sütésről.

Ezeket olvastad már?

Általános iskolás koromban már egyedül is sorra sütöttem a mindenféle süteményeket, szenvedélyem a sütés iránt pedig mind a mai napig folyton nő. Igaz, azóta már főzni is nagyon szeretek, és igyekszem minden ételt szívvel-lélekkel elkészíteni. Kicsit unalmasnak találom a jól megszokott ételeket enni újra és újra, ezért legtöbbször valami újat próbálok vagy találok ki.

Fekete erdei sajttorta recept

Legnagyobb büszkeségem az a Fekete erdei sajttorta, amivel megnyertem a Haas és NoSalty első közös receptversenyét. Nagy kihívás volt megalkotni a receptet, és még nagyobb izgalommal fogott el, hogy vajon sikerülni is fog-e. Mikor megtudtam, hogy az én tortám lett a nyertes, határtalan boldogság fogott el, és ez az érzés azóta is mosolyt csal az arcomra, amikor csak rágondolok.Bár az oldal életében már csak ritkán veszek részt, mivel saját vizekre eveztem (a blogom címét az adatlapomon megtaláljátok), de időnként visszajárok, hogy mazsolázgassak szakácstársaim receptjeiből. Jó néhány kedvenc receptem lett tőletek, ezt nagyon köszönöm Nektek. Csak így tovább!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek