Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: NovakAndi

Andi 2011-ben csatlakozott hozzánk. Nem gondolja, hogy ő lenne a legjobb szakács, pedig receptjei nem ezt mutatják. Pont ma ünnepli házassági évfordulóját, gratulálunk neki!

Nagyon örültem, de meg is lepődtem, hogy a receptjeim alapján felkértek, legyek a NoSalty-n a hét szakácsa. Hogy miért? Mert szerintem nem vagyok jó szakács. A családomnak és a barátainknak persze szeretettel főzök, és örülök, ha az ételeim és a süteményeim ízlenek nekik.

Amikor regisztráltam a receptjeim a NoSalty-ra, azt főként azért tettem, hogy legyen egy rendszerezett hely a receptjeimnek, és azokat a barátaimmal könnyen megoszthassam. Azóta a NoSalty már a főzéseim origója :-) Ha keresek egy új receptet, mindig innen kezdem. Jó hogy van egy ilyen jó kis gasztrooldal, nem utolsósorban pedig imádom a cikkeket, különösen az egészséges életmóddal és dietetikával kapcsolatosakat.

Reformédességek Anditól

Mióta férjhez mentem, és gyermekeim születtek, rendszeresen főzök a család számára, sütni azonban csak pár éve kezdtem el intenzívebben. Sajnos nagyon édesszájú vagyok. 2011-ben, amikor kisfiam 1 éves volt, úgy döntöttem, muszáj visszanyernem a régi formám, és ekkor, egy barátnőm hatására áttértem reform alapanyagokra. Azóta kizárólag ilyen alapanyagokból főzök, sütök. Jó érzés megmutatni, hogy ezekből a diabetikus és egészséges alapanyagokból is ízletes ételek, édességek készülhetnek.

Házi kenyerek Andi konyhájából

A család és barátok egyik nagy kedvence a málnazselés diabetikus túrótorta, ezt már szinte „futószalagon” gyártom, sokszor megrendelik tőlem :-)
A másik kedvelt recept az aszalt paradicsomos-kakukkfüves tonhalkrém, amely a saját sütésű diabetikus kenyérrel fogyasztva az igazi. A tonhalkrém receptje egy kóstolgatós kísérletezgetés eredménye, 'hisz szerettem volna reprodukálni azt a tonhalkrémet, amit az egyik kedvenc reggelizőhelyemen vásároltam. Addig-addig kóstolgattam, hogy elkészült ez a verzió, szerintünk jobb, mint az eredeti. De minden receptemnek van egy igazi története, amikor ránézek, tudom, honnan tanultam, hol ettem ilyent először, ki jut eszembe róla. A besameles rakott krumplit a kedvenc nagynénémtől, a dunahullámot (nem light verzióban) a kollégiumi szobatársamtól, a Tiramisut egy régi kolléganőmtől...

Bár a legtöbb hagyományos ételt édesanyámtól tanultam, édesapám pedig rendszeresen süt, mégis büszke vagyok, hogy az utóbbi időben inkább ők kérik el a receptjeimet, melyet szívesen iktatnak be az étrendjükbe. Remélem, még jó sokáig...

Szólj hozzá!

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erzsianyu
Erzsianyu Mon, 2015-06-15 15:53

Gratulálok! :) Ne légy kis hitű, a receptjeid nagyon jók.
Üdvözlettel: egy másik évfordulós. :)

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Mon, 2015-06-15 15:08

Köszönöm, Judit, igen. Manapság nehéz eligazodni a sok weboldal, ill az önjelölt dietetikus "szakemberek", bloggerek cikkeinek sűrűjében, így jó látni az igényes, gondosan összeválogatott információkat.