A hét szakácsa: NovakAndi

Andi 2011-ben csatlakozott hozzánk. Nem gondolja, hogy ő lenne a legjobb szakács, pedig receptjei nem ezt mutatják. Pont ma ünnepli házassági évfordulóját, gratulálunk neki!

Nagyon örültem, de meg is lepődtem, hogy a receptjeim alapján felkértek, legyek a NoSalty-n a hét szakácsa. Hogy miért? Mert szerintem nem vagyok jó szakács. A családomnak és a barátainknak persze szeretettel főzök, és örülök, ha az ételeim és a süteményeim ízlenek nekik.

NovakAndi szakács

Amikor regisztráltam a receptjeim a NoSalty-ra, azt főként azért tettem, hogy legyen egy rendszerezett hely a receptjeimnek, és azokat a barátaimmal könnyen megoszthassam. Azóta a NoSalty már a főzéseim origója :-) Ha keresek egy új receptet, mindig innen kezdem. Jó hogy van egy ilyen jó kis gasztrooldal, nem utolsósorban pedig imádom a cikkeket, különösen az egészséges életmóddal és dietetikával kapcsolatosakat.

Ezeket olvastad már?

Mióta férjhez mentem, és gyermekeim születtek, rendszeresen főzök a család számára, sütni azonban csak pár éve kezdtem el intenzívebben. Sajnos nagyon édesszájú vagyok. 2011-ben, amikor kisfiam 1 éves volt, úgy döntöttem, muszáj visszanyernem a régi formám, és ekkor, egy barátnőm hatására áttértem reform alapanyagokra. Azóta kizárólag ilyen alapanyagokból főzök, sütök. Jó érzés megmutatni, hogy ezekből a diabetikus és egészséges alapanyagokból is ízletes ételek, édességek készülhetnek.

Ezeket olvastad már?

A család és barátok egyik nagy kedvence a málnazselés diabetikus túrótorta, ezt már szinte "futószalagon" gyártom, sokszor megrendelik tőlem :-)A másik kedvelt recept az aszalt paradicsomos-kakukkfüves tonhalkrém, amely a saját sütésű diabetikus kenyérrel fogyasztva az igazi. A tonhalkrém receptje egy kóstolgatós kísérletezgetés eredménye, 'hisz szerettem volna reprodukálni azt a tonhalkrémet, amit az egyik kedvenc reggelizőhelyemen vásároltam. Addig-addig kóstolgattam, hogy elkészült ez a verzió, szerintünk jobb, mint az eredeti. De minden receptemnek van egy igazi története, amikor ránézek, tudom, honnan tanultam, hol ettem ilyent először, ki jut eszembe róla. A besameles rakott krumplit a kedvenc nagynénémtől, a dunahullámot (nem light verzióban) a kollégiumi szobatársamtól, a Tiramisut egy régi kolléganőmtől...

Tiramisu (tojás nélkül) recept

Bár a legtöbb hagyományos ételt édesanyámtól tanultam, édesapám pedig rendszeresen süt, mégis büszke vagyok, hogy az utóbbi időben inkább ők kérik el a receptjeimet, melyet szívesen iktatnak be az étrendjükbe. Remélem, még jó sokáig...

Hozzászólások (3)

Zsuzsamama56

Sok szeretettel gratulálok,nagyon ügyes vagy!További jó f?zöcskézést!Üdvözlet!

NovakAndi

Kedves Zsuzsa, nagyon szépen köszönöm, neked is! Andi

Bodon Judit dietetikus

Szia Andi! Én is gratulálok és nagyon örülök, hogy tetszenek az egészséges életmóddal kapcsolatos cikkeink! Szia, Judit

NovakAndi

Köszönöm, Judit, igen. Manapság nehéz eligazodni a sok weboldal, ill az önjelölt dietetikus "szakemberek", bloggerek cikkeinek s?r?jében, így jó látni az igényes, gondosan összeválogatott információkat.

Erzsianyu

Gratulálok! :) Ne légy kis hit?, a receptjeid nagyon jók. Üdvözlettel: egy másik évfordulós. :)

NovakAndi

Kedves vagy, nagyon szépen köszönöm! Andi

Címlapról ajánljuk

További cikkek