Málnazselés diabetikus túrótorta
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
Túrókrém
-
50g sovány túró47 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
2g limoncello5 kcal
Málnazselé
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
Túrókrém
-
500g sovány túró470 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
16g limoncello54 kcal
Málnazselé
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
8g tojás10 kcal
-
2.9g xilit7 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.1g étkezési keményítő0 kcal
-
2.2g tönkölybúza liszt7 kcal
-
0g só0 kcal
Túrókrém
-
36.4g sovány túró34 kcal
-
14.6g habtejszín43 kcal
-
1.5g zselatinfix2 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
2.9g citromlé1 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
7.3g xilit17 kcal
-
1.2g limoncello4 kcal
Málnazselé
-
18.2g málna9 kcal
-
2.9g xilit7 kcal
-
0.5g zselésítő befőzőszer1 kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 96.9 g
Zsír
-
Összesen 84.6 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 582 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1619.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 284 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 570 mg
-
Nátrium 551 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 465.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 718 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 352 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 888 micro
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Hozzávalók
Piskóta
-
2 db tojás
-
1 g szódabikarbóna
-
30 g tönkölybúza liszt
-
1 csipet só
Túrókrém
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
10 dkg xilit
Málnazselé
-
40 g xilit
Elkészítés
Piskóta
- Készítünk egy 2 tojásos piskótát az alábbiak szerint: Egy 20 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
- Kimérjük a xilitet, felírjuk a súlyát (nekem 2 ek =40 gr). Elkezdjük kimérni a lisztkeveréket: 1 ek kakaót, majd hozzáteszünk az 1-1 gr keményítőt, szódabikarbónát, majd annyi lisztet, hogy a végeredmény a xilit súlyával megegyező legyen - itt 30 gr).
- Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét csipet sóval felverjük, majd elkezdjük óvatosan, kanalanként a xilitet hozzákeverni. Addig verjük, amíg kifényesedik, majd lassabb fokozaton hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, végül óvatosan, kanalanként beleforgatjuk a lisztkeveréket.
- A kibélelt formába öntjük, majd 180 fokon előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
- Ha kész, kihűtjük, alulról a sütőpapírt lehúzzuk, és visszatesszük a formába (fejjel lefelé, hogy a sima alja legyen fönn).
Túrókrém
- Amíg a piskóta készül és hűl, elkészítjük a túrókrémet: A túrót összekeverjük a vanília kivonattal, a citrom héjával, a kifacsart levével, a limoncello likőrrel és a xilittel.
- A habtejszínt gépi habverővel először 2 percig csak önmagában, majd a zselatin fix-et is beletéve a kívánt állag eléréséig verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túrókrémmel.
- A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kihűlt piskótára, majd hűtőbe tesszük.
Málnazselé
- A zselésítőn leírtak szerint készítjük el: A málnát kiolvasztjuk, vagy fagyosan elkezdjük melegíteni. Mikor már kiolvadt, de még nem meleg, belekeverjük a zselésítőt, majd amikor felrottyant, ízlés szerint édesítjük xilittel. 5 percet követően levesszük a tűzről, majd langyosra hűtjük, és óvatosan rásimítjuk a túrókrém tetejére.
- Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 369
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 41440
- Feltöltés dátuma: 2014. november 26.
Ajánló
A limoncello likőr opcionális. A xilit helyett a túrókrémbe és a málnazselébe édesítő, vagy természetes 0 kalóriás édesítőt is tehetünk, én diawell negyedannyi ugyanannyit használok.
Receptjellemzők
Nagyon gyors és egyszerű diabetikus torta, akár félóra alatt össze lehet dobni. Ajándékba készítettem már többször is, nagyon ízlett mindenkinek, általában az a visszajelzés, hogy soha nem ettek még ilyen finom diabetikus édességet. Szerintem is nagyon tuti. A recept több kedvenc blogomból lett összeállítva, a piskótareceptet a Miele cukrászától, Farkas Vilmostól, a túrókrémet Puffintól (csakapuffin blog) "loptam", a málnazselé a tetejére saját találmány. Így együtt nagyon finom, alacsony szénhidráttartalmú süti a végeredmény, melyben az ízek rendkívüli összhangban vannak, szerintem felveszi a versenyt a cukrászdai társaival (ha nem jobb :-).