Málnazselés diabetikus túrótorta recept

Málnazselés diabetikus túrótorta
Málnazselés diabetikus túrótorta
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyors és egyszerű diabetikus torta, akár félóra alatt össze lehet dobni. Ajándékba készítettem már többször is, nagyon ízlett mindenkinek, általában az a visszajelzés, hogy soha nem ettek még ilyen finom diabetikus édességet. Szerintem is nagyon tuti. A recept több kedvenc blogomból lett összeállítva, a piskótareceptet a Miele cukrászától, Farkas Vilmostól, a túrókrémet Puffintól (csakapuffin blog) "loptam", a málnazselé a tetejére saját találmány. Így együtt nagyon finom, alacsony szénhidráttartalmú süti a végeredmény, melyben az ízek rendkívüli összhangban vannak, szerintem felveszi a versenyt a cukrászdai társaival (ha nem jobb :-).

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Túrókrém

Málnazselé

ajánlat

A limoncello likőr opcionális. A xilit helyett a túrókrémbe és a málnazselébe édesítő, vagy természetes 0 kalóriás édesítőt is tehetünk, én diawell negyedannyi ugyanannyit használok.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

reform málnás túrótorta, diétás túrótorta málnazselével, diabetikus málnás túrótorta
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Készítünk egy 2 tojásos piskótát az alábbiak szerint: Egy 20 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. Kimérjük a xilitet, felírjuk a súlyát (nekem 2 ek =40 gr). Elkezdjük kimérni a lisztkeveréket: 1 ek kakaót, majd hozzáteszünk az 1-1 gr keményítőt, szódabikarbónát, majd annyi lisztet, hogy a végeredmény a xilit súlyával megegyező legyen - itt 30 gr).
  3. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét csipet sóval felverjük, majd elkezdjük óvatosan, kanalanként a xilitet hozzákeverni. Addig verjük, amíg kifényesedik, majd lassabb fokozaton hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, végül óvatosan, kanalanként beleforgatjuk a lisztkeveréket.
  4. A kibélelt formába öntjük, majd 180 fokon előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
  5. Ha kész, kihűtjük, alulról a sütőpapírt lehúzzuk, és visszatesszük a formába (fejjel lefelé, hogy a sima alja legyen fönn).

Túrókrém

  1. Amíg a piskóta készül és hűl, elkészítjük a túrókrémet: A túrót összekeverjük a vanília kivonattal, a citrom héjával, a kifacsart levével, a limoncello likőrrel és a xilittel.
  2. A habtejszínt gépi habverővel először 2 percig csak önmagában, majd a zselatin fix-et is beletéve a kívánt állag eléréséig verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túrókrémmel.
  3. A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kihűlt piskótára, majd hűtőbe tesszük.

Málnazselé

  1. A zselésítőn leírtak szerint készítjük el: A málnát kiolvasztjuk, vagy fagyosan elkezdjük melegíteni. Mikor már kiolvadt, de még nem meleg, belekeverjük a zselésítőt, majd amikor felrottyant, ízlés szerint édesítjük xilittel. 5 percet követően levesszük a tűzről, majd langyosra hűtjük, és óvatosan rásimítjuk a túrókrém tetejére.
  2. Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 23 909
elküldve: 8
receptkönyvben: 360
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
45 recept
hirdetés

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nóra92
Nóra92 p, 2015-07-17 10:49

Az 1 gramm keményítő nem elírás ? :) Csak azért kérdezem, mert megsütném, de 1 grammot az én mérlegem nem is mér :D

Charoite
Charoite v, 2015-02-15 18:35

Nagyon finom lett és az unokanővérem, aki most "semmit nem ehet kb." annyira boldog volt, hogy milyen szép és finom sütit csináltunk neki, hatalmas köszönet a receptért!

199