A hét szakácsa: Judit69

Eheti kiemelt szakácsunk, Judit imádja a ricottát és az olasz konyhát, gyönyörű ételfotóit pedig ugyanúgy megkomponálja, mint a receptet magát.

Megtiszteltetés számomra, hogy a NoSalty szerkesztősége felkért, írjak magamról a Hét szakácsa c. rovatba.

Judit69 szakács

Már kislánykoromban anyu szoknyája mellett szorgoskodtam a fakanállal, de igazából amikor férjhez mentem, akkor kezdődött élesben a sütés-főzés, hiszen külön háztartásom és konyhám lett. Ennek már közel 26 éve. Akkortájt még nem volt internet, így az alapokat főleg anyukámtól, szakácskönyvekből és különböző receptes lapokból sajátítottam el. A Mátra lábánál, egy Nógrád megyei kis városkában élünk négyen egy kertes házban. Ha az idő engedi, sokszor a szabadban készül az ebéd vagy a vacsora, mert szeretünk bográcsolni és grillezni.

Ezeket olvastad már?

Nagyon szeretek sütni-főzni, és amikor látom, hogy megelégedéssel és jóízűen fogyasztják a családom tagjai és barátaink az elkészített ételt vagy sütit, határtalan öröm fog el. A főzés és a sütés ne legyen kényszer, leljük örömünket benne, és ha valami mégsem sikerült úgy, ahogy egy fotón vagy egy receptben le van írva, ne vegye el a kedvünket. Próbálkozzunk újra és újra! Bátran kísérletezek a fűszerekkel, és mindenkit arra biztatok, hogy ne féljenek használni őket, hiszen nemcsak hogy ízletesebbé és pikánsabbá tesszük velük ételeinket, hanem számos jótékony hatással is rendelkeznek.

Ezeket olvastad már?

"Sütni vagy főzni szeretsz jobban?" - tették már fel többször a kérdést. Nos, inkább sütni, de itt is az egyszerűség és az "olcsón finomat" elv érvényesül. A blogomat 2012. nyarán kezdtem írni, hogy összegyűjtsek sok-sok finomságot az utókornak, és hogy minél több emberhez eljussanak a receptjeim. Sokszor dicsérik az ételfotóimat, hiszen egy étel akkor gusztusos, ha szépen és igényesen van tálalva, van a képnek mondanivalója, és én erre nagyon sokat adok. Amióta a blogot írom, nemcsak a receptek gyűlnek, hanem a tálalási kellékek is, szeretek régiségvásárokra járni, alkudozni.

Még több olasz finomság

Aki ismer, az tudja, hogy nagyon sokszor utazom Olaszországba, innen az olasz ételek utáni rajongás. Imádom a konyhájukat, sok receptem is innen ered, sőt, sok hozzávalót is kintről szerzek be, de a magyar, hagyományos ételeket is szívesen főzöm. Gyengém pl. a hortobágyi húsgombóc és a vörösboros marhapörkölt, na meg a zserbó. Nagy kedvencem azonban a ricotta, képes vagyok csak úgy magában is elkanalazni, és nemcsak édességbe krémként, hanem pl. cannelloni-ba , lepénybe töltve vagy akár gombócnak is nagyon finom. Másik nagy imádat a mák-meggy páros, még a mákos tésztára vagy gubára is meggylekvárt csurgatok, annyira szeretem. Válogassatok kedvetekre receptjeim közül!Jó sütés-főzést kívánok mindenkinek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek