A hét szakácsa: Habcsók Mézi

A kedves név mögött Hajnit ismerhetjük meg, aki elkötelezett híve a süteményeknek. Tevékenységéről blogot vezet, ugyanakkor cukrászdákban tökéletesíti tudását.

Főzni is szeretek, de a sütés az én igazi szenvedélyem. Szeretek alkotni, új dolgokat kipróbálni, kísérletezni, és az eredményeket a blogomon közzétenni. Szinte soha nem sütöm meg kétszer ugyanazt teljesen ugyanúgy, legalábbis otthon... Mert a szenvedély engem tovább vitt ezen az úton, és hiába lettem közgazdász, tovább folytattam tanulmányaimat a cukrászat felé, és már több mint fél éve cukrászdákban tevékenykedem, ahol viszont szigorúan betartjuk, grammra pontosan a recepteket.

Habcsók Mézi szakács

A korán kelős cukrászélet ellenére sokszor előfordult, hogy munka után még otthon is nekiálltam valamit sütögetni, amit épp aznap lestem el, vagy a vizsgámra gyakoroltam. Szerencsére a család támogat, és nem kell egyedül megbirkóznom a sütik elpusztításával, különben gondban lennék...

Ezeket olvastad már?

Az én családomban nem volt hagyománya a sütésnek, a párom viszont hozzá van szokva a finom házias ízekhez, anyukája és nagymamája is kiérdemelné az arany habverőt. Ezért ő a legnagyobb kritikusom, magasra tette a lécet, de a sok gyakorlásnak, és persze a cukrászképzésnek köszönhetően már van, hogy őt is sikerül lenyűgözni.

Ezeket olvastad már?

Kedvenc süteményeim a könnyed krémesek (pl. a kávés krémes), a gyümölcsös linzertésztás piték (Ringlós pite) és a krátersütik.

Mézi büszkesége a hattyús szökőkút

Készíteni azokat szeretem a legjobban, amiket lehet szépen dekorálni is, legbüszkébb az emeletes hattyús szökőkúttortámra vagyok, amit szintén a vizsgára való gyakorlás során készítettem.Akár méricskéljük a hozzávalókat, akár rutinból sütjük a család kedvencét, sütni mindig élmény - alkotni valami finomat, és lesni, hogy milyen hamar fogy el.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!