Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Gabimami58

Saját konyha saját ízekkel - vallja Gabriella, e heti kiemelt szakácsunk, akinek nagymamájához kötődnek első konyhai élményei. Ismerjétek meg közelebbről!

Tiniként kezdtem a sütés-főzést, rejtelmeibe 1965-ben még nagymamám vezetett be. Azóta sütök-főzök rendszeresen – akkor még nagyszüleimnek és magamnak.

Saját családomra 1979-óta főzök-sütök, a mai napig is. Amikor először kezdtem, akkor a sütés jobban érdekelt. Főleg azért, mert sok új receptet kaptam, és egyedül csak a képviselőfánk tésztája fogott ki rajtam. Ez azóta sem jön össze.

Lekvárral készíthető kelt tészták Gabimamitól

Most már, mint nagymama én is tovább adtam saját leányaimnak, amit én akkor tanultam, sőt már unokám is főz és sütöget, aki most 19-éves lesz, de még tanuló.

Válassz sósat Gabimamitól!

Én a sütést rétessel kezdtem, a tésztája készítésétől a nyújtáson, a töltésen keresztül a sütésig. A főzésnél a csuszatészta gyúrása, a levesek készítése azok, melyeket először megtanultam. Igaz, akkor még sparhelten főztem és sütöttem, de büszke vagyok, mert a rám hagyott hagyományt őrzöm.

Izgalmas fogások Gabriella ajánlásával

Az újdonságokat is nagyon szeretem, sőt jómagam is kitalálok és készítek sok mindent. Ennyi az én rövid történetem, melyet tehát nagy részben nagymamámnak köszönhetek. Én mai napig örök hálával emlegetem nagymamám, hisz ő volt, aki segített nekem mindenben, még a kerti munkák elsajátításában is.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!