A hét szakácsa: Gabimami58

Saját konyha saját ízekkel - vallja Gabriella, e heti kiemelt szakácsunk, akinek nagymamájához kötődnek első konyhai élményei. Ismerjétek meg közelebbről!

Tiniként kezdtem a sütés-főzést, rejtelmeibe 1965-ben még nagymamám vezetett be. Azóta sütök-főzök rendszeresen - akkor még nagyszüleimnek és magamnak.

Gabimami tortája és szülinapos unokája

Saját családomra 1979-óta főzök-sütök, a mai napig is. Amikor először kezdtem, akkor a sütés jobban érdekelt. Főleg azért, mert sok új receptet kaptam, és egyedül csak a képviselőfánk tésztája fogott ki rajtam. Ez azóta sem jön össze.

Ezeket olvastad már?

Most már, mint nagymama én is tovább adtam saját leányaimnak, amit én akkor tanultam, sőt már unokám is főz és sütöget, aki most 19-éves lesz, de még tanuló.

Ezeket olvastad már?

Én a sütést rétessel kezdtem, a tésztája készítésétől a nyújtáson, a töltésen keresztül a sütésig. A főzésnél a csuszatészta gyúrása, a levesek készítése azok, melyeket először megtanultam. Igaz, akkor még sparhelten főztem és sütöttem, de büszke vagyok, mert a rám hagyott hagyományt őrzöm.

Ezeket olvastad már?

Az újdonságokat is nagyon szeretem, sőt jómagam is kitalálok és készítek sok mindent. Ennyi az én rövid történetem, melyet tehát nagy részben nagymamámnak köszönhetek. Én mai napig örök hálával emlegetem nagymamám, hisz ő volt, aki segített nekem mindenben, még a kerti munkák elsajátításában is.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek