A hét szakácsa: Csikipi

Csiki Piroska neve bármelyik felhasználónk számára ismerősen csenghet, hiszen 2010-óta aktív szakácsunk. Ételeit nem győzzük dicsérni! Olvassátok kedves történetét!

Meglepett, hogy újra jelöltek a hét szakácsa címre, hiszen annyi jó szakács van a Nosalty-n, akiktől nagyon sokat tanultam és tanulok még most is. 2010 szeptemberében regisztráltam a Nosalty-n, azóta közel 200 receptet küldtem be.

Ezeket olvastad már?

Szeretek ötletelni, új recepteket kitalálni. Nekünk háziasszonyoknak nagyon fontos a visszajelzés, amiben a kis unokáim nem fukarkodnak. Egyik alkalommal megérkeztek hozzám a nagy melegtől kifulladva és behűtött epres túrókrémmel kínáltam.Amikor elfogyasztotta, azt mondta az Áronka unokám: Anya te miért nem vagy olyan jó anyuka, mint mama, hogy ilyen finomakat készíts nekünk.

Ezeket olvastad már?

Amikor valami nagyon ízlik, azt mondja: Mama ezt anyának is meg kell tanítsuk. Különben az anyukájuk nagyon is jól főz. Őt is gyakran megdicsérik.

Ezeket olvastad már?

Gondolom a legtöbb szakács követ el bakit élete során én sem vagyok kivétel. Egyik alkalommal csokis rakott palacsintát készítettem az unokáimnál felgyülemlett csoki mikulásból és csoki nyusziból. A fiam meg én úgy döntöttünk, hogy nem kérünk belőle, valahogy olyan fura volt az íze. A férjem nem hagyta kárba veszni, megosztotta a lányomék kutyájával, aki felett éppen babysytterkedett, ők ugyanis szabadságon voltak. Talán sok volt a 4 személyes adag a 2 "személyre"... Hát mit mondjak, két napig diétázott utána a férjem, meg a kutya. Azt mondta a fiam, hogy elmondhatod magadról, hogy olyat még nem főztél amit a kutya se evett meg.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!