A hét szakácsa: Csikipi

Csiki Piroska neve bármelyik felhasználónk számára ismerősen csenghet, hiszen 2010-óta aktív szakácsunk. Ételeit nem győzzük dicsérni! Olvassátok kedves történetét!

Meglepett, hogy újra jelöltek a hét szakácsa címre, hiszen annyi jó szakács van a Nosalty-n, akiktől nagyon sokat tanultam és tanulok még most is. 2010 szeptemberében regisztráltam a Nosalty-n, azóta közel 200 receptet küldtem be.

Ezeket olvastad már?

Szeretek ötletelni, új recepteket kitalálni. Nekünk háziasszonyoknak nagyon fontos a visszajelzés, amiben a kis unokáim nem fukarkodnak. Egyik alkalommal megérkeztek hozzám a nagy melegtől kifulladva és behűtött epres túrókrémmel kínáltam.Amikor elfogyasztotta, azt mondta az Áronka unokám: Anya te miért nem vagy olyan jó anyuka, mint mama, hogy ilyen finomakat készíts nekünk.

Ezeket olvastad már?

Amikor valami nagyon ízlik, azt mondja: Mama ezt anyának is meg kell tanítsuk. Különben az anyukájuk nagyon is jól főz. Őt is gyakran megdicsérik.

Ezeket olvastad már?

Gondolom a legtöbb szakács követ el bakit élete során én sem vagyok kivétel. Egyik alkalommal csokis rakott palacsintát készítettem az unokáimnál felgyülemlett csoki mikulásból és csoki nyusziból. A fiam meg én úgy döntöttünk, hogy nem kérünk belőle, valahogy olyan fura volt az íze. A férjem nem hagyta kárba veszni, megosztotta a lányomék kutyájával, aki felett éppen babysytterkedett, ők ugyanis szabadságon voltak. Talán sok volt a 4 személyes adag a 2 "személyre"... Hát mit mondjak, két napig diétázott utána a férjem, meg a kutya. Azt mondta a fiam, hogy elmondhatod magadról, hogy olyat még nem főztél amit a kutya se evett meg.

Hozzászólások (1)

Zsuzsamama56

Gratulálok kedves Piroska a csodálatos ételeidhez,és további sok sikert!Igérem ha több id?m lesz többet nézegetem a receptjeidet!

Csiki Piroska

Köszönöm szépen drága Zsuzsamama, én is mindig id?hiányban szenvedek. Üdvözöllek, Piroska

Címlapról ajánljuk

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ennek a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.

Hering András

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.