A hét bloggere: Katharosz konyhája

Katit a mai napig motiválja az alkotás, a végeredmény, és persze az elismerés, amit a családjától, a barátaitól és az ismerősöktől több mint 30 éve gyűjt be folyamatosan!

Katharosz szakács

A tavasz számomra nagyon fontos: a tél elmúlását, a természet ébredését és meg- újulását jelképezi. Zöldbe borulnak a fák, kibújnak az első virágok. A közelgő húsvétot, a friss, üde ízeket jelenti nekem ez az évszak.

Méteres kalács Katharosztól recept

Több mint 30 éve sütök-főzök a konyhámban. A tradicionális magyar ízek mellé rendre becsempészek valami újdonságot is. Nagyon szeretjük a keleti konyhát, a görög ételekkel most barátkozunk, az olasz pedig nagy kedvenc - könnyű ételeikkel jól kiegészítik és változatossá teszik mindennapi fogásainkat. Ezeket részben a Nosalty oldalán, emellett pedig blogomon örökítem meg.

Spenótos lasagne Katharosz konyhájából recept

Ebben az időszakban napról-napra több prímőr áru jelenik meg a piacokon, így ilyenkor gyakran készítek spenótos, sóskás és medvehagymás recepteket. Családom nagyon kedveli a rakott ételeket, jó néhány bevált recepttel rendelkezem én is. Ezért is esett a választásom a spenótos lasagne-ra. Ilyenkor friss levelekből szoktam készíteni, az összeállítása is roppant egyszerű dolog. Nagyon nagy előnye, hogy jól bírja a melegítést, és nem veszít az élvezeti értékéből semmit. Másik tavaszi kedvencünk a méteres kalács, ezt hagyományosan húsvétkor készítem - még kezdő háziasszonyként tanultam anno. Ha tavasz, akkor Charlotte torta eperrel: könnyed habos krém egy igazi dekoratív desszertben. Nagyon sokat tudnék írni és beszélni a sütésről és főzésről, mert ez számomra inkább hobbi, mint munka.

Charlotte torta eperrel recept

„Nincs benne semmi rossz, csak jó lehet” - ezt akkor szoktam mondogatni, ha valami újdonság készül a konyhámban. Ez mára nálunk szállóigévé vált!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.