![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/8g/pT/MhnfMXwa3h7Yy0cAqr2gaHgV6yukQH0qXXKgklSq.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=0d2cab6803f07c50e5a720ef1cc036cc)
A tavasz számomra nagyon fontos: a tél elmúlását, a természet ébredését és meg- újulását jelképezi. Zöldbe borulnak a fák, kibújnak az első virágok. A közelgő húsvétot, a friss, üde ízeket jelenti nekem ez az évszak.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/40/gx/XUOmRTApzmmo04p5giMUXq9ZApFDflfJ7hdlzkHc.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=34c3b54cd1aca48169e3229f6cfb99a6)
Több mint 30 éve sütök-főzök a konyhámban. A tradicionális magyar ízek mellé rendre becsempészek valami újdonságot is. Nagyon szeretjük a keleti konyhát, a görög ételekkel most barátkozunk, az olasz pedig nagy kedvenc - könnyű ételeikkel jól kiegészítik és változatossá teszik mindennapi fogásainkat. Ezeket részben a Nosalty oldalán, emellett pedig blogomon örökítem meg.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/9A/F4/XVvH0HLCPHDdZ2jCdb3S6UMOPZzp0D2MkBaQIPDS.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=e3c0e475752dbbbd1814068cd0f587a9)
Ebben az időszakban napról-napra több prímőr áru jelenik meg a piacokon, így ilyenkor gyakran készítek spenótos, sóskás és medvehagymás recepteket. Családom nagyon kedveli a rakott ételeket, jó néhány bevált recepttel rendelkezem én is. Ezért is esett a választásom a spenótos lasagne-ra. Ilyenkor friss levelekből szoktam készíteni, az összeállítása is roppant egyszerű dolog. Nagyon nagy előnye, hogy jól bírja a melegítést, és nem veszít az élvezeti értékéből semmit. Másik tavaszi kedvencünk a méteres kalács, ezt hagyományosan húsvétkor készítem - még kezdő háziasszonyként tanultam anno. Ha tavasz, akkor Charlotte torta eperrel: könnyed habos krém egy igazi dekoratív desszertben. Nagyon sokat tudnék írni és beszélni a sütésről és főzésről, mert ez számomra inkább hobbi, mint munka.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/hm/7E/JJhHhhLf1RhNtpGbkldbhkg2zL4XnZICqAAQaksY.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=5194d075c3b3d7de4b421d4035f09c3e)
„Nincs benne semmi rossz, csak jó lehet” - ezt akkor szoktam mondogatni, ha valami újdonság készül a konyhámban. Ez mára nálunk szállóigévé vált!