A halrudacskák a hétköznapi gyors vacsorák hősei – aranybarnák, ropogósak és még a gyerekek is hajlandóak megenni őket. De olykor még a hősöknek is jól jön egy kis segítség. Talán a te hűtődben is ott lapul az alapanyag, amely a bolti halrudacskákat izgalmasabbá teszi. Mi ez a titkos fegyver? A parmezán. Ez a sajt kellemesen diós aromájával felhúzza a panírozott rudak enyhe ízét.
Azért tökéletes választás erre a célra a parmezán, mert gazdag természetes glutamátokban – ezek azok a vegyületek, amelyek az umamit, a különleges ötödik ízt, amit egy a jó meleg húsleves vagy szójaszósz is felvonultat.
Más szavakkal, a parmezán nemcsak sajtos ízt ad, hanem kihozza a halból a legjobbat. Íme, hogyan lehet ezt az ízelméletet tesztelni a valóságban.
Hogyan turbózd fel a halrudacskákat parmezánnal
Miután a halrudacskák kijöttek a sütőből, szórd rájuk a parmezánt, amíg még forróak és a tepsin pihennek.
A maradék hő segít a sajtnak éppen annyira megolvadni, hogy a rudakra ragadjon. Tálald őket egy kis citrommal vagy egy majonézes mártogatóssal, hogy ellensúlyozza a sósságot és a gazdag ízt.
Fontos, hogy a tökéletes ízélményhez jó sajtra van szükség.
Ezzel az olcsó alapanyaggal bundázd a halat: kevesebb olajat szív...
Mai Napi Tippünk a hal panírozásával kapcsolatban ad javaslatot: ezúttal a zsemlemorzsa helyett ad egy meglepő alternatívát.
Nosalty15 ropogós rántott halas recept
A halak a méltatlanul elhanyagolt ételeink közé tartoznak - pedig legalább heti egyszer fogyasztanunk kéne őket. Ezúttal legjobb rántott halas fogásainkat listázzuk nektek!
Nosalty8 rántott hal, amiről nem tudnánk lemondani az ünnep alatt
Nem telhet el karácsony az aranybarnára és ropogósra sütött halak nélkül. A roppanós panír és az omlós filé egy olyan kombináció, amire csak kevesen tudnak nemet mondani.
NosaltyÉs bár a boltok polcai roskadoznak a különböző parmezánoktól, ha valami igazán ízletesre vágysz, akkor a legjobb választás a Parmigiano-Reggiano. Mivel hosszabb ideig érlelik, mint a hagyományos parmezánt, ezért erőteljesebb, komplexebb ízvilágú. Az előre lereszelt parmezánnal szemben azét is ajánljuk mindenképp a tömb sajtot, mert előbbiek gyakran tartalmaznak csomósodásgátlókat és tartósítószereket, amelyeknek célja, hogy a sajt laza és eltartható maradjon. Mindenképp megéri az a kis plusz munka a klasszisokkal teltebb ízért.