Gyerekmunkásokat találtak egy nagy húsfeldolgozóban

A gyárban állítólag 14 éves gyerekek csontoztak csirkét, az ellenőrzés során pedig a vezetőség megpróbálta elbújtatni őket.

A Los Angeles-i Munkaügyi Minisztérium 14 év körüli gyermekeket talált egy baromfifeldolgozó üzemben, amint éles késekkel végeztek munkafolyamatokat, például csirkecsontozást. Az ellenőrzés ideje alatt a munkáltatók a kiskorú munkások egy részét elbújtatták.

A baromfifeldolgozó, név szerint a The Exclusive Poultry, melyet az ellenőrzés során nem kevesebb, mint 3,8 millió dollárra büntettek, olyan nagyvállalatok részére készíti elő a húst, mint az Aldi vagy a Ralphs Grocery Co.

Az ellenőrzés ideje alatt a munkáltatók a kiskorú munkások egy részét elbújtatták (a kép illusztráció)

A húsüzem vezetője a vádak szerint tudatosan visszatartotta a munkások keményen megszerzett bérét, gyermekmunkaerőt alkalmazott, sőt, veszélynek tette ki a kiskorúakat.

A Los Angeles-i Munkaügyi Minisztérium bér- és munkaügyi osztályának ügyintézője elmondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy a munkások kiszsákmányolását, a gyermekmunkaerő terjedését és a rajtuk való nyerészkedést megakadályozzák.

A vállalat ügyvédje, Anthony McClaren az NBC Newsnak elmondta, hogy a cég álláspontja szerint ezek egyelőre csak vádak, ügyfele pedig nem tudta, hogy gyerekmunka zajlik a cégénél. A vállalat arra a következtetésre jutott, hogy a szövetségi ügynökséggel való együttműködés kell a továbblépéshez. A megegyezést követően a cég gyakorlatilag megszűnt.

Forrásunk volt.


Friss hírek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sütés nélküli sütemények húsvétra

Remélhetőleg jól fognak jönni ezek a sütés nélküli sütemények húsvétra: nagy szolgálatot tehetnek, ha a sütő bekapcsolása nélkül úsznánk meg az idei ünnepet. Mert így is lehetséges.