A gyerekek 5 kedvenc levese

A leves az egyik legjobb lehetőség arra, hogy a gyerekeinkbe némi zöldséget diktáljunk. Használjuk ki!

A leves csak leves, nem azzal lakik jól az ember, és nem ezen van a legnagyobb hangsúly a fogások közül, mégis van jelentősége, hogy milyet főzünk, különösen a gyerekeinknek. Folyadékbevitel szempontjából például egyáltalán nem elhanyagolható, és sokan zöldséget is szinte kizárólag a levessel együtt fogyasztanak. Lássuk, melyek a kicsik kedvencei!

Paradicsomleves

Talán mert édeskés, vagy mert piros - de a legvalószínűbb, hogy a betűtészta miatt - , sok gyerek abszolút kedvence a paradicsomleves. Szerencse nagyon egészséges is. A paradicsom magas likopintartalma (ez egy erős antioxidáns) ugyanis a feldolgozás során nem csökken, sőt, hő hatására könnyebben hasznosíthatóvá válik a szervezetünkben.

Gyümölcsleves

Itt ugyan zöldségfogyasztásról nem beszélhetünk, de gyümölcsöt enni is egészséges, ráadásul itt megvan a lehetőségünk, hogy az édes bogyókat, almákat, körtéket nyersen használjuk fel a leveshez, megőrizve azok vitamintartalmát.

Répakrémleves

A répát is többnyire imádják a gyerekek, 2-3 éves korukig biztosan. Szerencsére hálás alapanyag, sok mindennel harmonizál, és tulajdonképpen bármely sós levesbe belefőzhető, használjuk tehát gyakran és változatosan, télen egyébként sincs sok alternatívánk.

Tésztaleves

Itt tulajdonképpen zöldséglevest kéne írnom, már ami az étel beltartalmát illeti, viszont ha a marketingjéről van szó, akkor a tészta a lényeg. Legyen az lebbencs-, szabógallér- vagy keleties tésztaleves (persze csípősség nélkül), a gyerekek falni fogják.

Buggyantott tojásleves

Egy kicsit kakukktojás ez a leves, és nem a kakukktojás miatt, hanem, mert itt nem annak örülünk, hogy zöldséget eszik a gyerek, hanem annak, hogy egyáltalán eszik. Sajnos ez is előfordul időnként, minden gyermek életében eljön az az időszak, amikor napokig (rosszabb esetben hetekig), nem hajlandó szemmel észrevehető mennyiséget fogyasztani semmiből. Biztos ez is egy fontos fejlődési szakasz (vagy nem), mindenesetre ilyenkor jól jön ez a leves, mert az egyben a levesbe főtt tojást mindig szívesen kanalazzák a gyerkőcök.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek