Sült-sárgarépa leves almával recept

Sült-sárgarépa leves almával
Sült-sárgarépa leves almával
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon fincsi kis leves. Téli estéken különösen jól tudni esni. Az ötletet a Nők Lapja konyhából vettem, és csak egy kicsit alakítottam rajta.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Serpenyőben pirított, szeletelt mandulával még finomabb :-)

Az alma és a répa mennyisége szabadon variálható. Úgy tapasztaltam, hogy az ízben nem okoz változást, ha valamelyikből több van. A lényeg, hogy összességében legyen meg az 1 kg.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fűszeres sárgarépakrém-leves almával, almás-curry répaleves, sült répakrémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát és almát karikákra illetve kockákra vágva egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  2. 3 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk őket és megszórjuk a kakukkfűvel. Kicsit átforgatjuk, majd betesszük az előmelegített sütőbe kb. 45 percre.
  3. Miközben sülnek a zöldségek, apróra vágjuk a hagymát és a maradék olívaolajon megfuttatjuk egy nagyobb edényben. Ha már kicsit összeesett, hozzáadjuk a babérlevelet, a curryt és a gyömbért. Kicsit átforgatjuk, majd levesszük a tűzről.
  4. Elkészítjük az alaplét egy kisebb lábasban. Kezdésnek feloldunk egy leveskockát 0,5 liter forrásban lévő vízben. Ha feloldódott, és újra elkezd forrni a víz, el is zárhatjuk alatta a gázt.
  5. A megsült zöldségeket (a levével együtt) beletesszük a hagymás-fűszeres lábosba, és ráöntjük az alaplét. Visszatesszük az egészet főni. Kb. 5 percig forraljuk, majd kiszedjük a babérlevelet és a tűzről levéve botmixerrel (vagy krumplinyomóval) pürésítjük.
  6. Ha úgy látjuk, hogy túlságosan sűrű, nyugodtan adhatunk még hozzá 4 dl vizet. Emiatt szükség lehet további sózásra-borsozásra is, ízlés szerint. Ezt követően beletesszük a főzőtejszínt, együtt forraljuk még 2-3 percig és kész is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 276
elküldve: 3
receptkönyvben: 125
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kodak

Mióta szakács: 2013.04.17.
23 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

194