Tavaly óta nem drágult: a kedvenceitek sorakoznak fel a négynapos Gourmet Fesztiválon

Május utolsó hétvégéje biztosan nem telik eseménytelenül, ugyanis ismét érkezik az MBH Bank Gourmet Fesztivál: a megszokott helyén, vagyis a Millenárison, május 22-25 között, közkívánatra három helyett újra négy napon át tart majd.

A rendezvény vezérmotívuma idén a „kedvencek” lesz, így az ország legjobb szakemberei ezúttal kedvenc alapanyagaikat, termelőiket, ételeiket és ezzel együtt saját személyes történeteiket hozzák majd magukkal.

Gourmet Fesztivál 2024
Kedvencekkel érkezik az újra négynapos Gourmet Fesztivál / forrás

A helyszínen kiállító több mint hetven étterem, cukrászda és egyéb kulináris vállalkozás által kínált egyedülálló fesztiválmenüben mindenki megtalálhatja majd saját kedvenceit, legyen az hazai klasszikus, trendi nemzetközi fogás vagy újhullámos desszert.

Marad a tavaly debütált pénztárcabarát kategória, így a legtöbb kiállító 2.500 Ft alatt is kínál kóstolnivalókat.

A Gourmet itallapjáról idén sem hiányoznak majd a legjobb hazai és külföldi pezsgők, borok, koktélok, sörök és pálinkák, egyúttal tovább nő az alkoholmentes italok kínálata is.

A „kedvencek” tematika népszerűsítésében három nagykövet fog segíteni nekünk

- mondta Nemes Richárd, a fesztivál főszervezője.

Farkas Fruzsina (the Green Sommelier) az egyre nagyobb teret hódító, de itthon még gyerekcipőben járó alkoholmentes italok, azon belül is a fermentált üdítők terén végez szó szerint úttörő munkát, kombucha-ját kár lenne kihagyni. Szabadfi Szabolcsnak, vagy ahogyan legtöbben ismerik, Szabi a Pék-nek nagy szerepe van abban, hogy a hagyományos kovásszal készült pékáruk az elmúlt években szélesebb közönséghez is eljutottak, a fesztiválon évek óta csúcsminőségű pizzáival van jelen. Tóth Szilárd az ország egyik legjobb és legizgalmasabb éttermének, a Michelin- és zöld-csillagos SALT-nak a séfje, és a hazai kortárs csúcsgasztronómia fontos szereplője. Ő a helyi és elsősorban organikus alapanyagokból hozza ki a legjobbat, az idei Gourmet-n ezt érlelt mangalicahúsokkal is demonstrálja majd.

A Gourmet nagykövetei számunkra mindig példaképek is egyben, akik olyan értékeket képviselnek, amelyek elérésére a Gourmet is törekszik, legyen szó fenntarthatóságról, egészségtudatosságról, minőségi alapanyagokról, tiszta élelmiszerekről. Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezek messze túlmutatnak a gasztronómián, hiszen fontos kulturális és társadalmi ügynek is tekinthetőek

- tette hozzá Nemes.

A szinte véget nem érő szabadtéri sétáló kóstolón túl többet is tud az MBH Bank Gourmet Fesztivál: a tanulni és szórakozni vágyókat ingyenes programokkal és kóstolókkal várja a Gourmet Akadémia, ahol a többi közt idén fellép egy, kettő, sőt három Michelin-csillagot jegyző séf, vasárnap pedig ismét a gyerekeké lesz a terep, akiket workshopokkal és meglepetésekkel várnak a szervezők. A vasárnap újra családi nap lesz, a 18 év alattiak ezen a napon idén is ingyen juthatnak be a rendezvényre.

A jegyárak

A jegyárak a tavalyihoz képest nem változtak, a napijegy elővételben 6.500 Ft, a három helyett idén négynapos bérlet 12.900 Ft-ba kerül, részletek és jegyvásárlás a gourmetfesztival.hu oldalon.

„A Gourmet Fesztivál évről évre bizonyítja, hogy a gasztronómia nemcsak az ízekről, hanem a közösségről, az innovációról és a hagyományokról is szól. Az MBH Bank számára ezek az értékek kiemelten fontosak, éppen ezért örömmel támogatjuk már harmadik éve a rendezvényt. Hiszünk benne, hogy a 'kedvencek' megosztása összeköt minket, legyen szó ízekről, történetekről vagy élményekről. Bízunk benne, hogy idén is felejthetetlen pillanatok és új kedvencek születnek, amelyekből minden látogató magával vihet egy kis inspirációt – nemcsak az asztalára, hanem a mindennapjaiba is” - mondta Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Címlapkép.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...