Gluténmentes buci a McDonald's-ban!

Fogyasztói igényekre reagálva fejlesztette ki speciális, gluténmentes buciját és mindenmentes csokitortáját a McDonald's. A buci 11 éttermükben mától kapható!

Meghívást kaptunk a McDonald's sajtóeseményére, ahol új, a meghívó szerint ételintoleranciások számára is fogyasztható termékek ismertetésére voltunk hivatalosak. Ennél többet a meghívóban nem árultak el, arra már csak a sajtótájékoztatón derült fény, hogy a főszereplő egy gluténmentes (szezámmagos) bucival készülő dupla sajtburger, mint újdonság. Emellett szintén elérhető lesz a McCafé-kban egy glutén-, laktóz-, hozzáadott cukormentes málnás csokitorta, valamint a laktózintoleranciások, tejfehérje-allergiások laktózmentes-, ill. mandulatejjel is kérhetik ezentúl kávés italaikat.

Az új termékek fejlesztését elsősorban fogyasztói igényekre alapozták: „Az utóbbi évben sok megkeresést kaptunk gluténérzékeny vendégeinktől, akik szeretik, és szívesen fogyasztják a termékeinket, de eddig csak a választékunknak egy szűkebb körét, salátákat, sült burgonyát tudtak fogyasztani. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy kifejezetten az ő igényeikre fejlesszünk egy szendvicset.” - mondta Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az új termékek mától érhetőek el az egyes éttermekben.

Dupla sajtburger gluténmentes buciban

Na végre!

Megmondom őszintén, én a gluténmentes terméket bevezető éttermekkel kapcsolatban mindig szkepszissel indítok, mivel általában a technológiai biztonságot (azaz a gluténnal való keresztszennyeződés 100%-os biztonsággal való kiiktatását) csak nagyon kevesen tudják biztosítani, hiszen ehhez speciális konyhaüzemi körülményeket kell létrehozni.

De szerencsére szkepszisemet már az első pillanatokban eloszlatták, hiszen a termék gyártása, összeállítása, felszolgálása során a McDonald's kiemelt figyelmet fordított a technológiai tisztaság 100%-os biztosítására - tudhattuk meg dr. Gelényi Tibor minőségbiztosítási igazgatótól.

Ez aztán tényleg végre egy jó hír a cöliákiások számára!

A gluténmentes hamburgerzsemle egyébként kukoricakeményítő, rizsliszt és tápióka-keményítő felhasználásával készül, a konyhákban elkülönítetten (kesztyűben dolgozva, speciális teflonzsákban pirítva) állítják össze a kész hamburgereket és csomagolás után egy gluténmentességet jelző matricával teszik egyértelműen felismerhetővé.

Egyértelmű matrica-jelzés a csomagoláson

11 étterem

A gluténmentes bucival készült hamburgereket 11 étteremben kérhetik mától az érintettek: Budapesten a nyugati téri, a kőbányai, illetve az óbudai éttermekben, Debrecenben, Kaposváron, Egerben, Nagykanizsán egy-egy, Székesfehérváron ésNyíregyházán pedig két-két étteremben.

Sütiben is újítanak

A gluténmentes dupla sajtburger mellett a McCafé-k süteménypultjában is bővül a választék, mégpedig egy glutén-, tej- és hozzáadott cukormentes (xilittel és eritrittel készített) málnás csokitortával. Kóstoltam. Finom. A kalóriákra ezúttal nem kérdeztem rá.

Glutén-, tej- és hozzáadott cukormentes málnás csokoládétorta

Ó jaj!

Gondolhatjátok: hova jutott a világ, ha már egy dietetikus is gyorséttermet reklámoz, de nem, ez itt nem a reklám helye. Szakemberként továbbra sem gondolom, hogy mindenkinek mindig gyorséttermekbe kellene járnia, viszont tény (amivel nekünk, dietetikusoknak is tisztában kell lennünk), hogy hazánkban is sokan rendszeres látogatói ezeknek az éttermeknek. Nálam a győztes mindig az otthon készített, friss étel lesz, ez egy percig sem vitás.

Amit viszont szakemberként valóban, őszintén értékelek, ha egy étterem (legyen az gyors- vagy lassú-) úgy bővíti a kínálatát, hogy az ételallergiával, -intoleranciával élő vendégeik is biztonságosan, nehézségek, magyarázkodás nélkül tudjanak kínálatukból válogatni és adott esetben családtagjaikkal, barátaikkal együtt, közösen étkezni.

Szívem szerint ezt kívánom: minden étterem legyen nyitott az ilyen típusú megoldásokra és ne nézzenek földönkívüliként a különleges igényekkel megjelenő fogyasztóikra!

Címlapról ajánljuk

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!

Nosalty

További cikkek