Friss mézeskalács- és bejglitésztákat teszteltünk

Most már biztos, hogy van segítség, ha nincs időd a karácsonyi rohanásban a tészták begyúrására! Mutatjuk, mit tehetsz, ha gyorsan mézeskalácsot vagy bejglit készítenél. (x)

Mostanában egyre többen kipróbálják sütőtudásukat, és akár ifjonti fejjel is nekiállnak a karácsonyi sütemények elkészítésének. A bejgli viszont olyan más, olyan igazi nagyis dolog! Idén azonban sokan nem tudunk rokonainkkal találkozni, az ünnepekig elintézendő listánk pedig egyre csak nő, sőt, még a bejglit is lehet, hogy nekünk kell megsütni! Két friss Tante Fanny alaptésztát teszteltünk, ezek segítségetekre lehetnek az ünnepi készülődésben!

Házi bejgli kis segítséggel

Mi most azokhoz szólunk, akik belefognak, de megelégszenek azzal, hogy csak a tölteléket készítik házilag, vagy nincs idejük mindenre, de azért nagyon szeretnék maguk sütni a bejglit. Nekik igen egyszerű dolguk lesz, megígérjük. Honnan tudjuk? Hát onnan, hogy kipróbáltuk, és nagyon működik!

Ezt a képen látható bejglit ugyanis mi sütöttük Tante Fanny Friss bejgli tésztából. Mindössze egy óra telt el tokkal vonóval, és kész lett a sütink. A töltelékhez keressetek itt inspirációt, mert az rátok bízzuk, mit tesztek a ti tekercsetekbe. Mi mandulatejjel felfőzött, vegán, mákos, kandírozott citromhéjakkal ízesített töltetet kevertünk bele. A tésztát időben kivettük a hűtőből, hogy könnyen lehessen dolgozni vele. Nem nyújtottuk tovább, ahogy kitekertük, rögtön megkentük vastagon a mákos töltelékkel. Gondos, oldalról behajtott végekkel való felcsavarás után megkentük a tészta tetejét egy tojás kikevert sárgájával, hogy márványos és fényes legyen, és már tettük is be az előmelegített sütőbe. Igen, nem szurkáltuk meg, nem hagytunk esélyt a repedésnek, és győztünk. Ahogy látjátok, egy csodálatos rúd mákos bejglink lett, aminek a tésztája isteni puha maradt.

Mézes kalács fél óra alatt

A Tante Fanny egy másik termékéhez is volt szerencsénk: a Friss mézeskalács tésztához. Tényleg hihetetlen, hogy fél óra alatt elkészültünk vele! Anyukák, ha a gyermekeitekkel mézeskalácsból házikót készítenétek, akkor itt egy jó ötlet. Csavarjatok, nyújtsatok ki egy kész alaptésztát, szúrjátok ki a megfelelő formákat, süssétek meg őket, és már épülhet is a sütilak!

Kipróbáltuk, és nagyon bevált a módszer. Időhiányban szenvedőknek egy nagyszerű lehetőség! Most mutatunk egy jó kis receptet, ha a mézeskalácsot másként is felhasználnátok. Ezt a pohárkrémet frissen sütött és kihűtött, ugyanakkor megmaradt, a fára fel nem került darabokból is elkészíthetitek. Valódi ünnepi hangulatba kerültök majd a kanalazgatása közben!

Tudj meg még többet a Tante Fanny Friss bejgli- és mézeskalács-tésztáiról ITT!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek