Ezért ne tisztítsd soha forró vízzel a zsíros edényeket

Sokan gondoljuk azt, hogy egy zsíros edény elmosogatásának legegyszerűbb módja, ha forró vízbe áztatjuk, vagy legalábbis a használat után forró vizet öntünk bele. Ez a módszer azonban nem a legelőnyösebb. Mai Otthon Tippünkben el is mondjuk, miért!

Egy zsíros serpenyő vagy edény elmosogatásának legjobb módja (gondolhattuk eddig), ha használat után rögtön forró vizet eresztünk bele, és megvárjuk, amíg feloldja a zsiradékot. Ezt a módszert ideje elfelejteni, mert sokat árthatunk vele!

Serpenyő mosogatása
Ezért ne tisztítsd soha forró vízzel a zsíros edényeket

A legtöbben ugyanazt a gyakorlatot követjük, ha egy zsíros edény elmosogatásáról van szó: forró vízbe áztatjuk, vagy forró vizet eresztünk bele használat után. Így a zsiradék feloldódik, amit utána a lefolyóba öntve már könnyebb az edényt megtisztítani a mosogatószerrel.

Ez a módszer azért veszélyes, mert a lefolyóba öntött zsíros víz eltömítheti a lefolyót.

A meleg víz és a mosogatószer kölcsönhatásba lép a zsírral, így emulziót képezve a lefolyóba jut, ahol szilárd masszává alakul át, ezzel eltömítve azt.

Hogyan tisztítsd helyesen a zsíros edényeket?

A legjobb módszer, ha papírtörlővel összegyűjtöd a lehető legtöbb zsírt az edényből, és a kukába dobod. Ha ilyen módon nem tudsz elég zsiradékot felitatni, akkor hideg vizet engedve a zsíros edénybe inkább a wc-be öntsd, bár ez az eljárás sem a legjobb.

Ha pedig olyan mennyiségű olajban sütöttél, amit egy edénybe átszűrve le is tudsz adni erre kijelölt helyen, akkor tégy így, mert ezért még fizetnek is bizonyos üzletláncok!

Forrásunk volt.


Még több ügyes takarítási trükkről itt olvashatsz:

Legújabb receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Bodzasorbet

Az otthon elrakott vagy éppen boltban vett bodzaszörpöt két másik hozzávalóval és egy pofonegyszerű technikával könnyedén házi sorbet-vé alakíthatjuk. Tényleg érdemes kipróbálni, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.