Ezért forralj otthon vizet citrommal és fahéjjal – Több hasznot is húzhatsz belőle

Otthon Tippünket csak imádni lehet: nem elég, hogy hamisítatlan őszi-téli hangulatot és kiváló illatot teremtesz majd vele otthon, de egyéb praktikus haszna is van. Ezért forralj vizet citrommal és fahéjjal:

Szereted, ha jó illatú a lakás, de utálod az aerosolokat, kemikáliákat, illatosító rudakat, gyöngyöket? Megértjük, valóban nem szerencsés a nap 24 órájában vegyszereket és illatanyagokat belélegezni. Léteznek azonban természetes megoldások, például az alábbi olcsó módszer, kizárólag fahéjillat-imádóknak!

citrom és fahéj vágódeszkán
A párolgó fahéjas-citromos víz kiváló illatosító és szagelszívó

Forralj egy lábasnyi vizet, melybe 3-4 citromot darabokra vágva, héjastól belefőzöl, néhány fahéjrúd kíséretében... hogy miért? Elmondjuk!

  • a keverék illata belengi a lakást, ezáltal a frissesség, tisztaság érzetét kelti
  • természetes illatosítóként működik a vegyszeres bolti termékekkel szemben
  • semlegesíti a nem kívánatos szagokat, ételszagot, olajszagot, cigiszagot stb.
  • forralás után hagyd fedő nélkül a lábast, és hagyd, hogy a fahéjas-citrusos aroma és gőz tegye a dolgát!
  • a fahéj + citrom kombója a téli időszakhoz különösen passzol

Extra tipp:

ha elég volt a párologtatásból, és illatozik a lakás, a maradék citromos-fahéjas vizet öntsd egy üres sprayflakonba, és használd a keveréket általános tisztítószerként.

A citrusokban levő citromsav illetve az illóolajok ugyanis hatásosak a zsírfoltok ellen, és a konyhapultot, asztalt, csapokat is fényesre törölhetjük vele.

Tehetsz a vízbe extra fűszereket is, például csillagánizst, kardamomot, szegfűszeget is!

Receptajánló:

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cukormentes bonbonok

A méz helyett is használhatunk folyékony édesítőt, vagy eritritet, negyedannyi édesítőt is. Ha nagyobb a család dupla, tripla adagban is érdemes elkészíteni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...