Ételek szín szerint rendezve

Egy újabb művész zseniális ötletéből megvalósult fotósorozat került elénk, aki kreatív koncepciójaként az ikonikus Pantone színskálát újraértelmezve párosította ételeit.

Korábban már bemutattuk nektek a norvég Ida Skivenes ételművészetét, aki reggelente konyhájában arcunkra mosolyt csaló figurákat, vagy éppen kenyérszeletekre leképezett műalkotások szendvicsváltozatait készíti el. A minneapolisi dizájner, David Schwen azonban nem kifejezetten nevezhető ételművésznek, legnépszerűbb projektjében - egy ragyogó ötlettől vezérelve - mégis konyhai alapanyagokat és népszerű ételeket állított párba. Mindezt tette úgy, hogy a tojás-szalonna vagy éppen az eper-csokoládé párosokat a Pantone színskála formátumaiként ismert beállításban, és megegyező tipográfiával ellátott elnevezésekkel ellátott címkéken fotózta le. Az elragadó végeredmény pedig a maga egyszerűségével és esztétikai hatásával szemet gyönyörködtetően tökéletes, igazi mestermunka.

Szalonna és tojás (David Schwen)
Tej és csokis keksz (David Schwen)
Zöldborsó és sárgarépa (David Schwen)

De mi az a Pantone színskála?

A Pantone színmintaatlasz 1963-as bevezetése óta igen komoly népszerűségnek örvend a designerek, nyomdaipari szakemberek, lakberendezők, divattervezők és azok körében, akiket munkájuk kicsit is a színekhez köt. A Pantone színskála amúgy már 1962 óta létezik, és a pontos színkezelésben válhat hasznunkra – ugyanazokat a színeket kapjuk minden egyes skálában, így segítve a földrajzilag távol elhelyezkedő szakembereket abban, hogy a színkódok alapján meghatározzák a használni kívánt színeket. A színek azonosságát a szabványosság biztosítja. Ennek megfelelően a világ két különböző pontján a 185C színkód ugyanazt kell, hogy jelentse.

Ketchup és mustár (David Schwen)
Wasabi és szójaszósz (David Schwen)
Spagetti tészta és húsgolyók (David Schwen)
Mogyoróvaj és dzsem (David Schwen)
Citrom és lime (David Schwen)
Eper és csokoládé (David Schwen)
Hamburger és sültkrumpli (David Schwen)
Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?