Éjjeliszekrényből babakonyha

A stílustalan és tucattermék műanyag gyerekkonyhák helyett varázsolj eredeti, személyre szabott babakonyhát csemetédnek! A Jófogásról az alapanyagot olcsón beszerezheted. (x)

Ma már nemcsak a kislányok, de a kisfiúk is előszeretettel főznek játékkonyhában. A mi csemetéinkkel sem volt ez másképp, sokszor nemre való tekintet nélkül órákat álltak a főzőlap mellett. A bölcsiben és óvodában természetesen van gyerekkonyha, így hát otthonra is kellett egy. Megmutatjuk, hogyan készítettünk egyszerre vintage és modern stílusú babakonyhát egy régi éjjeliszekrényből, amit a Jófogáson lőttünk.

Kellékek:

1 éjjeliszekrény

1 flakon fehér festékspray

1 fürdőszobai fémfogas

2 darab felfúrható műanyag tároló/ kosár

2 darab lángelosztó

1 darab fiókgomb

1 darab kicsi fémpolc

1 darab kis méretű fémtálca

kétoldalas ragasztó

fúró

csavarok

A/4-es méretű kék karton

olló

Költségek:

1 éjjeliszekrény a Jófogásról 4000 forint

1 flakon fehér festékspray 1090 forint

1 darab A/4-es méretű kék karton 110 forint

1 darab kis méretű fémtálca 190 forint

1 fürdőszobai fémfogas 899 forint

2 darab műanyag tároló 750 forint

2 darab lángelosztó 220 forint

1 darab fiókgomb 500 forint

1 darab kicsi fém polc 795 forint

Összesen: 8554 forint

Elkészítés ideje: 2 nap (a festék száradását is beleszámítva)

Nehézségi fok: egyszerű, de időigényes

Olyan szempontból szerencsénk volt, hogy akitől vásároltuk az éjjeliszekrényt, az már egy réteg fehér festékkel lekente, így elég volt egyszer átfújni spray-vel, és megvárni a 12 órás száradási időt.

Míg vártuk, hogy teljesen megszáradjon a festék, elkészítettük a kis méretű fém tálcából a mágneses üzenőfalat a szekrény ajtajára. Kék kartonból kivágtunk a tálca belsejének megfelelő darabot, majd kétoldalas ragasztóval beleragasztottuk.

Mikor megszáradt a festék, először becsavartuk az új fém fiókgombot. Második lépésként két csavarral felfúrtuk a fürdőszobai fémfogast az egyik oldalra, majd a másik oldalra. Egy-egy csavarral a két darab kék, műanyag tárolót rögzítettük. Ezt követően a szekrény felső lapjára, előre berajzolt helyekre rögzítettük két-két csavarral a normál háztartási boltban vásárolt gáztűzhelyekre való fém lángelosztókat. Ezután a szekrény felső lapjának hátsó részére felfúrtuk a fémpolcot. Legvégül kétoldalas ragasztóval felragasztottuk a fémtálcát a szekrény ajtajára.

Amikor minden kiegészítőt rögzítettünk, nem volt más hátra, minthogy a kanalakat, sütőformákat, kosarakat és egyék kellékeket helyére tegyük a babakonyhában. Kezdődhet is a játék! Jó fogás volt ez a kis éjjeli szekrény!

További Jófogásért kattints ide!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.