Idén később jön a legfinomabb magyar görögdinnye: eddig kell várnunk

Később indul be idén a hazai görögdinnye szezonja - igaz, már szinte minden zöldségesnél és boltban fellelhető, ez még nem magyar termés.

Idén is kiváló minőségű, mézédes magyar termesztésű görög- és sárgadinnye kerül majd a polcokra a szakértők szerint, azonban a hűvös tavasz miatt később indul a szezon - írja a Sokszínűvidék cikke.

Kedvező kilátásokkal kezdődött az idén a palántanevelő időszak a hazai dinnyetermesztésben, ugyanakkor a korán – március végén, április elején – kiültetett növények esetében jelentkeztek fagykárok [...] a dinnyeszezon kezdete így várhatóan elmarad majd a korábbi évektől

- mondta el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A szabadföldi magyar dinnyére júliusig várnunk kell

  • a fóliasátrakban nevelt görögdinnye – ami jóval kisebb mennyiséget tesz ki – már június közepe táján megtalálható lesz a kisebb üzletekben
  • a nagyobb mennyiségeket jelentő szabadföldi dinnye pedig várhatóan július első hetében jelenik majd meg

Az első dinnyék idén is a békési és baranyai régióból érkezik, míg az augusztusi görögdinnyeellátást nagyobb mértékben a kelet-magyarországi régió biztosítja majd. 

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...